ΤΟΠΙΚΑ

Πιστολίδι τοξικομανών

πιστολίδι-τοξικομανών-851206

Αγρια συμπλοκή με τη συμμετοχή περίπου 10 τοξικομανών και ο σοβαρός τραυματισμός ενός 25χρονου σημειώθηκαν χθες στις 7 το απόγευμα στην περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου στη Νέα Ιωνία. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας μέχρι αργά το βράδυ είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη, ενώ είχαν συλληφθεί ήδη τρία άτομα που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή.
Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, νοσηλευόταν ο νεαρός που είχε τραυματιστεί στον πνεύμονα και στο χέρι από τον πυροβολισμό.
Οι αστυνομικοί για αρκετές ώρες προσπαθούσαν να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το επεισόδιο, καθώς οι αναφορές τόσο από εμπλεκόμενα άτομα, όσο και από μάρτυρες, δεν ήταν διαφωτιστικές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρωτοφανή συμπλοκή εμπλέκονται τρία αδέλφια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του επεισοδίου μεταξύ των τοξικομανών χρησιμοποιήθηκαν μαχαίρια, καραμπίνες, ακόμη και ψαροντούφεκα!
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, καθώς η έρευνα των αστυνομικών βρισκόταν σε εξέλιξη, ένας 23χρονος, ο οποίος φέρεται ως τοξικομανής, είχε επεισόδιο με έναν άλλο τοξικομανή για ποσό 20 ευρώ, πιθανότατα από συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών. Ο 23χρονος κάλεσε σε βοήθεια τον μεσαίο σε ηλικία αδελφό του, 27 ετών, ο οποίος γρονθοκόπησε τον τοξικομανή. Ο ίδιος έφυγε από το σημείο όπου έγινε ο καβγάς και αφού συγκέντρωσε φίλους του, οι περισσότεροι από τους οποίος είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών, κατευθύνθηκαν στην οικία των αδελφών, που βρίσκεται στην περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
Η «παρέα» των 10 περίπου ατόμων, οπλισμένοι με μαχαίρια, καραμπίνες ακόμη και ψαροντούφεκο, εντόπισαν τον 23χρονο και τον απείλησαν. Βλέποντας το επεισόδιο ο τρίτος και μεγαλύτερος αδελφός, ηλικίας περίπου 33 ετών, όπλισε την καραμπίνα που είχε μέσα στο σπίτι και πυροβόλησε, τραυματίζοντας 25χρονο που συμμετείχε στο επεισόδιο. Τα σκάγια τραυμάτισαν τον 25χρονο στον πνεύμονα και στο χέρι.
Γείτονες, που άκουσαν τον έντονο καυγά των νεαρών, τηλεφώνησαν στην «Άμεση Δράση», καλώντας την Αστυνομία. Έκαναν λόγο για συμπλοκή 10-15 ατόμων και πυροβολισμό. Όταν οι αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή, οι περισσότεροι από τους νεαρούς είχαν διασκορπιστεί. Στο σημείο βρίσκονταν το θύμα και άλλοι νεαροί χρήστες.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς υπέστη εσωτερική αιμορραγία.
Ο δράστης έσπευσε να εξαφανισθεί και αναζητείται από την Αστυνομία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα.

Συλλήψεις
Στο μεταξύ χθες στις 7.30 το απόγευμα, στην οδό Αναλήψεως και Μεταμορφώσεως, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου δύο νεαροί ηλικίας 24 και 27 ετών, ανεπάγγελτοι, κάτοικοι Βόλου, καθώς σε έρευνα βρέθηκε στην κατοχή τους μία ποσότητα ηρωίνης βάρους 1,5 γραμμαρίου. Σήμερα οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου