Καταστατική συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στο Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2014-06-23, 11:58:40
Καταστατική συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στο Βόλο

Στο Valis στην Αγριά πραγματοποιήθηκε χθες η Καταστατική συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος μετά από απόφαση που είχε λάβει η Ενωση.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης τέθηκαν θέματα που αφορούσαν τις αλλαγές στο καταστατικό λειτουργίας της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Αντικείμενο της συνέλευσης ήταν η αναθεώρηση υφισταμένων και η προσθήκη νέων διατάξεων στο καταστατικό της Ένωσης. Ειδικότερα κατατέθηκαν προτάσεις για την διαδικασία αναθεώρησης του Καταστατικού, όσον αφορά στα ασυμβίβαστα και κωλύματα για την εκλογή μελών του ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και την παραμονή τους σε αυτό, καθώς και άλλες διατάξεις του Καταστατικού που τυχόν χρήζουν αναθεώρησης.

Οσον αφορά τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τα άρθρα του Καταστατικού που θα αλλάξουν αλλά και νέες διατάξεις που θα προστεθούν στο καταστατικό, επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Στο μεταξύ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή δημοσιεύματα με δηλώσεις του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα, που χαρακτηρίζουν ως «νομικά απαράδεκτη την ενέργεια των εισαγγελικών αρχών να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση» για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, σε ανακοίνωση υπογραμμίζει τα εξής «οι Επίκουροι Εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς, αφού μελέτησαν τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συγκεκριμένης Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής και τα συνημμένα έγγραφα που τους υποβλήθηκαν, διαβίβασαν -από υπηρεσιακή υποχρέωση, νομίμως και κατά καθήκον- τα έγγραφα αυτά, μέσω της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, χωρίς να ενεργήσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο -πέραν, βεβαίως της αναγκαίας ανάγνωσής τους- μη επιτρεπόμενες από το νόμο ανακριτικές ενέργειες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος επιβεβαιώνει, και με την αφορμή αυτή, ότι οι Ελληνες Εισαγγελείς ασκούν ευόρκως τα καθήκοντά τους, με μοναδικό γνώμονα το Σύνταγμα και τους νόμους της Πολιτείας, καλεί τα θεσμικά όργανα της τελευταίας σε σώφρονες αντιδράσεις όσον αφορά σε ζητήματα λειτουργίας και απονομής της Ποινικής Δικαιοσύνης, και υπενθυμίζει ως αυτονόητη την υποχρέωση η τυχόν συναφής κριτική, να ασκείται εντός του πλαισίου που διαγράφει το Σύνταγμα, οι νόμοι και τα πέραν αμφισβήτησης, γνωστά δεδομένα της εκάστοτε υπόθεσης».

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=