ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος με τα «μάτια» της Google ~ Η ΠΟΛΗ ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΜΕΣΩ ΤΟΥ STREET VIEW

ο-βόλος-με-τα-μάτια-της-google-η-πολη-στο-μ-451013

Ο εικονικός περίπατος στην πόλη κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Με τρία κλικ… ξεδιπλώνεται ολόκληρη η πόλη του Βόλου στην οθόνη του υπολογιστή σας, μέσα από το «μικροσκόπιο» της Google και της καινούργιας υπηρεσίας που ονομάζεται Street View. Μέσα από το πρόγραμμα οι Βολιώτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να «περιηγηθούν» στη γειτονιά τους, έξω από το σπίτι τους, στα αξιοθέατα της πόλης, στο κέντρο, στην παραλία ή όπου αλλού επιθυμούν ακόμη και από το πιο μικρό δρομάκι, μέσα από ένα εικονικό περίπατο.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Τις τελευταίες ημέρες-από τότε που έγινε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος στην Ελλάδα- όλο και περισσότεροι έχουν μπει στον πειρασμό να ανοίξουν τον υπολογιστή τους προκειμένου να «τσεκάρουν» τις λήψεις που έχουν γίνει στη γειτονιά τους και έξω από το σπίτι τους.

Η υπηρεσία που ονομάζεται Street View της Google -τις τελευταίες ημέρες- κάνει πραγματικά θραύση στο διαδίκτυο, ωστόσο με τη «διάδοση» του προγράμματος τα σχόλια που ακούγονται ποικίλουν, καθώς άλλοι κάνουν λόγο για «bigbrother» και άλλοι το βλέπουν ως φυσιολογική εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη που επιθυμούν παίρνοντας μια «γεύση» από την περιοχή που σκοπεύουν να επισκεφτούν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελλάδα έγινε η 56η χώρα που εισέρχεται στο Street View, καθώς η ευρύτατα δημοφιλής εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη σε 55 χώρες παγκοσμίως, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να εξερευνούν εικονικά μια γειτονιά μέσω πανοραμικών φωτογραφιών από το επίπεδο του δρόμου.

Οι λήψεις έγιναν τη διετία 2011-2012 από τα ειδικά οχήματα της Google. Στο πλαίσιο της ανανέωσης του υλικού της υπηρεσίας που έχει ξεκινήσει παγκοσμίως η εταιρία, σύντομα τα αυτοκίνητα θα ξαναβρεθούν στην Ελλάδα, για να αποτυπώσουν τις ήδη φωτογραφημένες περιοχές με νέες εικόνες, αλλά και για να «σαρώσουν» ακόμη περισσότερα μέρη.

Ουσιαστικά οι χρήστες του διαδικτύου ανά τον κόσμο, μπορούν πλέον, μέσω των Χαρτών Google να απολαμβάνουν ακριβείς εικονικές περιηγήσεις στη χώρα μας, με εικόνες από κάμερες 360°, να επωφελούνται από νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, και να προγραμματίζουν τις καθημερινές τους συναντήσεις, τις μετακινήσεις και τα ταξίδια τους.

Εργαλείο τουριστικής προώθησης

Ο εικονικός περίπατος στο Βόλο αποκαλύπτει όλους τους δρόμους, μνημεία με πολιτιστική και ιστορική σημασία, τοπία σπουδαίας φυσικής ομορφιάς, καθώς και σειρά δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Ολα δείχνουν ότι το Street View αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την τουριστική προώθηση μιας χώραςπου αφθονεί σε αρχαιολογικούς χώρους παγκόσμιας κληρονομιάς, αλλά και στις ομορφιές των νησιών της.

Στον επισκέπτη της εφαρμογής δίνεται η δυνατότητα εξερευνήσει εικονικά μια γειτονιά μέσω πανοραμικών φωτογραφιών από το επίπεδο του δρόμου. Είναι επίσης διαθέσιμο στο Google Earth αλλά και στους Google Χάρτες για κινητό τηλέφωνο.

«Σίγουρα η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί ένα εργαλείο για τον τουρισμό. Ο επισκέπτης μπορεί μέσα από τον υπολογιστή να «επισκεφθεί» μια περιοχή και να διαπιστώσει εάν του αρέσει ή όχι» τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ WEDDINGS και υπεύθυνος εκδηλώσεων του LES HIRONDELLES κος Δημήτρης Λεβέντης, προσθέτοντας ότι οι τουρίστες μέσα από την εφαρμογή θα μπορούν να βλέπουν ακόμη και το ξενοδοχείο στο οποίο έχουν κάνει κράτηση αλλά και τα αξιοθέατα που έχει κάθε τόπος.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Σημειώνεται ότι στη Google δίνουν απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία του απορρήτου και της ανωνυμίας, συνεργαζόμενοι στενά με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Το Street View περιέχει αποκλειστικά εικόνες που είναι ούτως ή άλλως ορατές από δημόσιους δρόμους, ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία που θολώνει τόσο πρόσωπα όσο και πινακίδες κυκλοφορίας.

Τέλος όποιος χρήστης το επιθυμεί, μπορεί εύκολα να ζητήσει περαιτέρω θόλωση πατώντας «Αναφορά προβλήματος» κάτω δεξιά στην εικόνα.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Street View και για τους τρόπους χρήσης του, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο: http://google.gr/streetview.

Η παραλία του Βόλου μέσα από το φακό της Google

Ενας από τους κεντρικότερους δρόμους, η οδός Κ. Καρτάλη μέσω του προγράμματος Street View

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου