ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή λήξης μαθημάτων

γιορτή-λήξης-μαθημάτων-451038

Στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας με μία θεατρική παράσταση που καθήλωσε

Με μία θεατρική παράσταση γιόρτασαν τη λήξη του σχολικού έτους, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας.

Τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην «Ελένη», το μοιρολόγι του χορού, το υπέροχο ποίημα του Ν. Βρεττάκου «Μεγαλυνάρι».

Στη συνέχεια ένα θεατρικό το «Ψάρεμα»… Μια μαγιάτικη μέρα του 1908 τρεις άντρες συναντιούνται στον ταρσανά στα Πευκάκια, μπαίνουν σε μια βάρκα και ξεκινούν για ψάρεμα. Είναι ο νεαρός λαϊκός ζωγράφος Νικόλας Χριστόπουλος (Νίκος Γκουντούρας), ο 60άρης κυρ – Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (Παναγιώτης Τσινίκας) και ο 50άρης Γεώργιος Δροσίνης (Γιώργος Σπυρόπουλος).

Σκηνικό μια βάρκα και μέσα οι τρεις φίλοι. Είπαν… θυμήθηκαν και τα παρουσίασαν εξαιρετικά με αφηγητή τον Βασίλη Δημουλά.

Παρεμβλήθηκαν τραγούδια του Α. Παπαδιαμάντη και του Γ. Δροσίνη που απέδωσαν αισθαντικά οι μαθήτριες Κ. Καραχάλιου και Αν. Παπασακελλαρίου.

Ενα από αυτά, «Γλυκά φυσά ο μπάτης» το μελοποίησε η μουσικός κ. Κ. Αποστολοπούλου. Και το μήνυμα -εν μέσω κρίσης- η φράση του Παπαδιαμάντη: «ο άνθρωπος του ελάχιστου -γιατί όπως βλέπεις αρκείται στα λίγα- κατάφερε να φτάσει στη μαγεία των πραγμάτων» .

Τέλος, η μουσικός με τη χορωδία τραγούδησαν τραγούδια του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και οι χορευτικές ομάδες του σχολείου έδειξαν τη δεξιοτεχνία τους με την καθοδήγηση του γυμναστή κ. Μ. Κουτσογιάννη. Η γιορτή έληξε πανηγυρικά με τον «Ζορμπά», ενώ τα μάτια όλων είχαν δακρύσει καμαρώνοντας τις μαθήτριες που εκτελούσαν τη χορογραφία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου