ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα ελπίδας κατά των ναρκωτικών

μήνυμα-ελπίδας-κατά-των-ναρκωτικών-851206

Πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης είναι η αποψινή συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου και άλλων καλλιτεχνών, που διοργανώνεται στις 9.30 μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου από το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ με την υποστήριξη του ΚΟΔΒ, που καλύπτει όλα τα έξοδα παραγωγής των μουσικών σχημάτων. Το πρόγραμμα που λειτουργεί επί πέντε χρόνια στην περιοχή, προσφέροντας μέσω ισάριθμων μονάδων θεραπείας, καθημερινή υποστήριξη σε περισσότερους από 80 χρήστες και 100 περίπου γονείς, στέλνει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα “οι χρήστες έχουν προβλήματα, δεν είναι το πρόβλημα”. Η αποψινή συναυλία είναι αναμφίβολα καρπός ευαισθησίας και αγαστής συνεργασίας των προαναφερθέντων φορέων με τον Σύλλογο Οικογένειας των ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, το ΤΟΣΥΝ (Τοπικό Συμβούλιο Νέων) Βόλου, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΩΔΗ» και άλλους φορείς και ιδιώτες. Το στίγμα της αποψινής εκδήλωσης αλλά και το γενικότερο έργο που αναπτύσσει σε τοπικό επίπεδο το ΚΕΘΕΑ-ΠΙΛΟΤΟΣ ανέπτυξαν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εμπνευστές της συναυλίας, τονίζοντας ότι “είναι η απαρχή μιας σειράς συνεργασιών”. Μιλώντας κατ αρχάς ο Γιάννης Μίλτος, υπεύθυνος του προγράμματος ΚΕΘΕΑ-ΠΙΛΟΤΟΣ, τόνισε ότι “η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια” για να προσθέσει ότι “δέκα πέντε άνθρωποι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την θεραπευτική διαδικασία”. Επίσης, ο κ. Μίλτος προσέθεσε ότι “η συναυλία έχει συμβολικό εισιτήριο για να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι”, δίνοντας παράλληλα το στίγμα της “άμεσης ανταπόκρισης του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου, που ανέλαβε όλα τα έξοδα παραγωγής, των μουσικών σχημάτων, τα οποία θα παρουσιαστούν, γεγονός που συνεπάγεται ότι τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των μελών του θεραπευτικού προγράμματος” κατέληξε.
Ο πρόεδρος του ΚΟΔΒ Χρήστος Τσαμπρινός επεσήμανε ότι “η συνεργασία αυτή διερμηνεύει την ευαισθησία τόσο του δημάρχου, όσο και των μελών του ΔΣ του Καλλιτεχνικού Οργανισμού προς τις διάφορες κοινωνικές ομάδες μεταξύ των οποίων είναι και τα παιδιά, τα οποία είναι χρήστες απαγορευμένων ουσιών. Κατά συνέπεια, προσθέτει, αποφασίσαμε να συνδράμουμε στην εκδήλωση αυτή, καλύπτοντας όλες τις δαπάνες. Με αυτό τον τρόπο, ανέφερε ο κ. Τσαμπρινός, κάνουμε για άλλη μια φορά πράξη την αρχική μας δέσμευση για άνοιγμα του πολιτισμού σε όλες τις κοινωνικές ομάδες”. Παρών στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Χρήστος Σαρβανίδης αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου “Οικογένειας” ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ, ο οποίος ανέφερε από την πλευρά του ότι “ως Σύλλογος υποστηρίζουμε την υλοποίηση των προγραμμάτων και της ΕΞΟΔΟΥ και του ΠΙΛΟΤΟΥ και συμβάλλουμε, επί πολλά χρόνια, στην καλύτερη λειτουργία και των δύο”.

Το πρόγραμμα της συναυλίας

Στόχος της αποψινής συναυλίας, που εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, είναι η στήριξη του έργου που επιτελείται στην περιοχή. Οπως υπογραμμίζει ο πρωταγωνιστής της αποψινής βραδιάς, ο Λάκης “με τα ψηλά ρεβέρ” : “αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά να βρίσκομαι στο Βόλο και να συμμετέχω μαζί με τους συνεργάτες μου στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ-ΠΙΛΟΤΟΣ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Των ναρκωτικών, που μαζί με την φτώχεια και την πείνα είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Προβλήματα που αγγίζουν το ευρύτερο, αλλά και το οικογενειακό τους περιβάλλον και για την επίλυση αυτών των προβλημάτων πρέπει να σταθούμε κοντά τους με κάθε τρόπο”.
Το πρόγραμμα της αποψινής εκδήλωσης περιλαμβάνει την εμφάνιση του ροκ συγκροτήματος “Ηχόραμα” από το Βόλο, την μουσική ενότητα “Από το Ροκ στο έντεχνο” με την Κρινιώ Νικολάου και τη συναυλία του συνθέτη και τραγουδιστή Λάκη Παπαδόπουλου με τίτλο “Της νύχτας τα ηχεία”. Η συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου περιλαμβάνει σημερινά και παλιότερα τραγούδια του, που έχει ερμηνεύσει ο ίδιος ή άλλοι συνάδελφοί του, καθώς και δημιουργίες από το τελευταίο – διπλό του CD με τίτλο “Της Νύχτας τα Ηχεία”. Τον Λάκη Παπαδόπουλο συντροφεύουν οι μουσικοί: Γιώργος Καμινάρης, Βλαδίμηρος Πέτσας, Βασίλης Καζαντζής, Μάριος Μούρμουρας και Γιώργος Καπνίσης. Η εφημερίδα “Ταχυδρόμος” είναι μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας, όπως επίσης η ΤRΤ, το ράδιο ΒΕΡΑ, η ΕΡΑ Βόλου και το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Τα εισιτήρια της εκδήλωσης, στην συμβολική τιμή των 8 ευρώ, προπωλούνται από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, το “Δίαυλο” και το δισκοπωλείο “Classic”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου