ΤΟΠΙΚΑ

Ενιαίος ο Ολυμπιακός προχωρά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής

ενιαίος-ο-ολυμπιακός-προχωρά-στο-πρωτ-851206

Στο Δημαρχείο του Βόλου βρέθηκαν χθες ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αχιλλέας Μπέος και ο πρόεδρος του ΤΑΠ, Δημήτρης Σταυρίδης, προκειμένου να ενημερώσουν τον πρώτο πολίτη της πόλης το Δήμαρχο Βόλου, Αλέκο Βούλγαρη, πως ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει ενιαίος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Κάτι τέτοιο άλλωστε δεν περίμενε να ακούσει μόνο ο κ. Βούλγαρης, αλλά και χιλιάδες φίλοι των ερυθρόλευκων που ήθελαν οι φιλοδοξίες τους να εκφράζονται από ένα σύλλογο. Έναν και ενιαίο Ολυμπιακό. Προς αυτή την πορεία άλλωστε είχε οδηγήσει και ο ίδιος ο κ. Βούλγαρης τους παράγοντες των Ολυμπιακών. Βέβαια από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε επί θητείας Βασιλειάδη στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ πραγματοποιείται σήμερα με τους κ.κ. Μπέο και Σταυρίδη να τα βρίσκουν μέσα σε λίγη ώρα, αφού μια χρόνια φιλία δεν θα μπορούσε παρά μόνο να τους ενώσει και πάλι και αυτό το πράττουν μέσα από τις ομάδες του ΑΣΚ και του Εθνικού Ολυμπιακού.

ΜΠΕΟΣ: «Σάρκα και οστά»
Από τη μεριά του ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα, καθώς τα κρατάει για την 4η Ιουλίου οπότε και θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, όπου και θα παρουσιαστούν οι συνεργάτες και βοηθοί του στο εγχείρημα ο Βόλος να αποκτήσει και πάλι μια ομάδα που θα αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια. Μεταξύ άλλων είπε: «Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ανακοινώσω το ευχάριστο γεγονός, καθώς χθες βρέθηκα με τον πρόεδρο και φίλο του Εθνικού Ολυμπιακού Βόλου κ. Σταυρίδη και ήρθαμε σε μια συμφωνία με τις δύο ομάδες να μην τις χωρίζει τίποτα. Συμφωνήσαμε ο Ολυμπιακός να κατέβει ενιαίος στο νέο επαγγελματικό πρωτάθλημα ως ένας Ολυμπιακός. Ένα όνειρο πολλών ετών παίρνει σάρκα και οστά και πιστεύω πως αυτό περιμένει ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού και όχι μόνο. Σήμερα βρεθήκαμε εδώ στο Δημαρχείο για να ενημερώσουμε τον πρώτο πολίτη της πόλης, έναν άνθρωπο που αγαπάει τον Ολυμπιακό Βόλου και ήταν και δική του επιθυμία να γίνει αυτή η συνένωση, ώστε να μπορέσει το βολιώτικο ποδόσφαιρο να δει καλύτερες ημέρες».
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Σταυρίδης, λέγοντας: «Για μένα και για την οικογένεια του Εθνικού Ολυμπιακού και το δήμαρχο ακόμα που είναι στην οικογένεια του Βόλου είναι μια ιστορική μέρα η σημερινή (χθεσινή). Διότι οι δύο ομάδες θα γίνουν μία. Αυτή ήταν και η επιθυμία των Βολιωτών. Οπότε ξεκινάμε με την ομάδα της Β’ Εθνικής, που θα είναι στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και εγώ είμαι σίγουρος εκατό τοις εκατό πως με τον Αχιλλέα Μπέο θα πάρουμε την κατηγορία και του χρόνου θα παίζουμε στα μεγάλα σαλόνια. Αυτή ήταν η επιθυμία των Βολιωτών και αυτό κάνουμε. Με όποια θυσία συνεπάγεται θα πέσουμε όλοι με τα μούτρα και αυτό ζητάω και από όλους τους φιλάθλους να βοηθήσουν και η προσφορά τους φέτος θα πιάσει τόπο, γιατί τόσα χρόνια κάναμε άστοχες κινήσεις. Τώρα λοιπόν είναι ευκαιρία να βοηθήσουμε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να δούμε όλοι αυτή την ομάδα τον Ολυμπιακό, την Βολάρα στην Α’ Εθνική.»
Η συνάντηση στο Δημαρχείο έκλεισε με το Δήμαρχο κ. Βούλγαρη να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος: «Το Σάββατο που συναντήθηκα με τον κ. Μπέο, που είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, είχα ένα αίτημα. Να κάνουμε μία ομάδα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο κ. Μπέος και ο κ. Σταυρίδης έχουν συμφωνήσει για να έχουμε έναν ενιαίο και ισχυρό Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με αποκλειστικό στόχο να ανέβουμε στην Α’ Εθνική. Τους ευχαριστώ από καρδιάς γι’ αυτή την προσπάθεια που είναι ένα καθολικό αίτημα των Βολιωτών, δηλαδή να έχουμε έναν ενιαίο και ισχυρό Ολυμπιακό που θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και θα ανέβει στην Α’. Αυτός είναι ο στόχος μας και η επιθυμία μας. Ο Δήμος Βόλου επιθυμεί και επιδιώκει όλοι οι φίλαθλοι και όλοι οι πολίτες του Βόλου που αγαπούν τον Ολυμπιακό να παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας και εντός και εκτός έδρας, ενισχύοντας την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων που επιτέλους υλοποιούν ένα μεγάλο όνειρο της πόλης».

Παρελθόν ο Καρποντίνης
Εν τω μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε χθες ο Ολυμπιακός που επιβεβαιώνει την έναρξη των διαδικασιών για την επίτευξη της συγχώνευσης. Επίσης ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Νίκο Καρποντίνη.
«Το όνειρο χιλιάδων Βολιωτών φιλάθλων επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά, καθώς ο πρόεδρος τους ΑΣΚ Ολυμπιακός, κ. Αχιλλέας Μπέος και ο πρόεδρος του Εθν. Ολυμπιακού Βόλου, κ. Δημήτρης Σταυρίδης, ήρθαν σε καταρχήν συμφωνία και πλέον αναλαμβάνουν οι δικηγόροι τη διεκπεραίωση της συνένωσης των δύο ομάδων.
Ετσι, στο νέο επαγγελματικό πρωτάθλημα θα μετέχει μόνο μία ομάδα, αυτή στη Β’ Εθνική, αφού θα υπάρχει πλέον ένας ενιαίος Ολυμπιακός. Από την ΠΑΕ ανακοινώνεται η λύση της συνεργασίας, κοινή συναινέσει, με τον ποδοσφαιριστή Νίκο Καρποντίνη. Η διοίκηση του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου