ΤΟΠΙΚΑ

Χειρότερο κι από το γεγονός…

χειρότερο-κι-από-το-γεγονός-851206

Νιώσαμε τεράστια και οδυνηρή έκπληξη χθες, ακούγοντας πολλούς φίλους να σχολιάζουν το πρωτοσέλιδο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τη διαρροή βαθμών μία μέρα νωρίτερα από την επίσημη ανάρτησή τους στα σχολεία. «Αυτά είναι γνωστά πράγματα και συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια», μας είπαν σαν να μην τρέχει τίποτα αρκετοί φίλοι τηλεφωνικά και κατ΄ ιδίαν. Η αλήθεια είναι ότι νιώσαμε τεράστιο σοκ, ακούγοντας αυτές τις διαπιστώσεις.
Άθελά μας προχωρήσαμε σε διάφορους συσχετισμούς. Σκεφθήκαμε ότι το κοινωνικό σώμα δεν αντιδρά πλέον σε κανένα ηλεκτροσόκ. Τα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα θεωρούνται δεδομένα και συνηθισμένα. Δεν προκαλούν καμία εντύπωση. Τα όσα συμβαίνουν στη δημόσια διοίκηση επίσης αφήνουν αδιάφορους τους πολίτες. Είναι ικανός ο νεοέλληνας να δεχθεί ως συνηθισμένο φαινόμενο ο,τιδήποτε μεμπτό, ακραίο, ακόμα και ποινικά κολάσιμο. Μια κοινωνία σε απόλυτη απονεύρωση. Δεν μας εντυπωσιάζει απολύτως τίποτα πλέον.
Σ΄ αυτό το κλίμα φυσικό επόμενο ήταν ακόμα και ο θεσμός των πανελλαδικών εξετάσεων, ένας θεσμός που είχε μείνει ανέπαφος μέχρι τις μέρες μας, να ευτελίζεται και αυτός.
Πέρυσι ήταν η διαρροή των θεμάτων πριν εξέλθουν οι μαθητές από τα εξεταστικά κέντρα, φέτος η διαρροή των βαθμολογιών δύο ημέρες νωρίτερα από την ανάρτησή τους στα λύκεια, του χρόνου ίσως να είναι η διαρροή τών προς εξέταση θεμάτων αρκετές μέρες νωρίτερα. Πάλι κανείς δεν θα συγκινηθεί. Είναι βέβαιο αυτό.

Υ.Γ. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο υπουργός Παιδείας, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, επιβεβαίωσε χθες την πρόωρη διαρροή βαθμολογιών για όσους είχαν μπάρμπα στην Κορώνη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου