ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-2-φορές-851206

Αποκατάσταση σκουπιδότοπου
Στη γέφυρα, στην τάφρο από το Περιφερειακό, είχε δημιουργηθεί μπαζότοπος και συνάμα σκουπιδότοπος από ασυνείδητους που πετούσαν σκουπίδια, μπάζα μέχρι και νεκρά ζώα! Οι διαμαρτυρίες των περιοίκων για αποκατάσταση της υφιστάμενης κατάστασης ήταν πλήρως δικαιολογημένες. Ωστόσο η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου έδωσε αμέσως εντολή να επανέλθει η εικόνα της περιοχής στην πρότερη κατάσταση και να μαζευτούν όλα τα σκουπίδια και τα μπάζα από την περιοχή. Ευτυχώς, γιατί η κατάσταση είχε γίνει πραγματικά αφόρητη.
Α.Φ.

«Το περί δικαίου αίσθημα»
Μετά τους δικαστικούς και την αστυνομία, που είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την αποκατάσταση της τάξης και του δικαίου, τώρα έρχεται και ο Δήμαρχος Αρτέμιδας κ. Αλεξόπουλος ως άλλος δίκαιος Αριστείδης να τοποθετήσει υδρομετρητές σε όλα τα σπίτια, ώστε να μην αντιμετωπίσουν οι πολίτες κανένα πρόβλημα στην κατανάλωση και χρέωση του νερού. «Δεν γίνεται κάποιος να έχει πισίνα και κάποιος να έχει ένα μικρό μπαλκονάκι και να πληρώνουν το ίδιο και να φαίνεται ότι έχουν την ίδια κατανάλωση. Όποιος θέλει να κάνει το γούστο του, θα έχει και τα ανάλογα αποτελέσματα», διεμήνυσε ο Δήμαρχος.
Α.Φ.

Ο Δήμαρχος, τα παράπονα και τα κλικ…
«Μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος απαντούσε στα παράπονα των πολιτών από κοντά. Από σήμερα ο Δήμαρχος θα απαντάει σε όλα τα ερωτήματα και τα παράπονα των δημοτών και από το ίντερνετ», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες με θέμα «Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την εξυπηρέτηση του Πολίτη». Ελπίζουμε όλοι να μην κατακλειστεί η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου από παράπονα και γκρίνιες αλλά από καλά σχόλια μόνο.
Α.Φ.

Εθελοντές…
Εικοσιπέντε εθελοντές πραγματοποιούν περιπολίες μέσα στα όρια ευθύνης του Δήμου Αφετών κατά τη διάρκεια των ημερών που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με επείγον σήμα της περιλαμβάνει το Νομό Μαγνησίας στις περιοχές με βαθμό επικινδυνότητας ΙΙΙ και ΙV. Έπρεπε να συμβεί η περυσινή καταστροφική πυρκαγιά στο Κεντρικό και Νότιο Πήλιο, για να σοβαρευτούν επιτέλους κάποιοι…
Α.Τ.

Ηταν στραβό
το κλίμα
Ηταν που ήταν στραβό το κλίμα για το Γιώργο Δανηλόπουλο, έγινε και αυτό που έγινε από το Δ. Δερβένη, που τον… έγραψε στο τελευταίο Δ. Σ. της ΔΕΥΑΜΒ στα παλαιότερα των υποδημάτων του σ΄ ό,τι αφορά στην επισήμανσή του που είχε γίνει αποδεκτή στο προπροηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης για τη δυνατότητα ανέλιξης πτυχιούχων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μέχρι το βαθμό του Διευθυντή, και οι σχέσεις του πρώην Αντιδημάρχου Πολεοδομίας έχουν χειροτερέψει τα πράγματα σ΄ ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο επανόδου του στην ομάδα Πλειοψηφίας. Άσε που ο Γ.Δ. νιώθει, όπως λέει, και ψυχικά αποξενωμένος με βάση όσα βλέπει να γίνονται σ΄ ό,τι αφορά. και στις στρατηγικές επιλογές της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Α.Τ.

Είναι σε… δίαιτα
Με… σεμνότητα και ταπεινότητα προσήλθε, όπως μαθαίνω, την πρώτη μέρα στις Τεχνικές υπηρεσίες στο κτίριο Σπήρερ ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και αρχιτέκτων Δημήτρης Γεωργιάδης, που αναλαμβάνει τις επόμενες μέρες συνεργάτης του Δημάρχου (…σαν πολλοί δεν μαζεύτηκαν) σε τεχνικά θέματα.
Τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας που ήταν παρόντα, τον ρώτησαν τι χρειάζεται και αυτός απάντησε με μία εμφανή διάθεση… πτωχοπρόδρομου. Ένα παλιογραφείο και ένα παλιοσχεδιαστήριο μωρέ, μου αρκούν…
Για να καταλάβετε το νέο πνεύμα από το οποίο διακατέχεται πλέον ο Μητσάρας, όπως λένε οι κακές γλώσσες, δεν κατεβαίνει στο Σπήρερ ούτε με το Οτομπιάνκι ούτε με τη θηριώδη Πόρσε. Πηγαίνει με τα πόδια, όπως μου λένε, γιατί είναι σε… δίαιτα.
Προσέξτε εκεί στο Σπήρερ, γιατί άμα τυχόν ανοίξει η… όρεξη στον Μητσάρα, θα σας φάει ολόκληρους…
Α.Τ.

Αφήστε
το καλύτερα
Τώρα μη με ρωτάτε γιατί ήταν απολύτως απαραίτητη η πρόσληψη Γεωργιάδη από το Δήμαρχο. Γιατί άμα γράψω όλη τη στιχομυθία των δύο ανδρών, θα πρέπει να εγκαταλείψω την ιδέα για το προγραμματισμένο μεσημβρινό μπανάκι με φίλους και αντ΄ αυτού να απαντώ σε ορυμαγδό διαψεύσεων και να ετοιμάζομαι με το δικηγόρο μου για το απολογητικό μου υπόμνημα . Γι΄ αυτό αφήστε το καλύτερα…
Α.Τ.

Στο γνωστό σημείο
– Για πού το έβαλες ; Η ερώτηση χθες, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, την ώρα που αποχωρούσε από το Δημαρχείο, στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου Νίκο Παπασμύρη…
– Πάω να παραιτηθώ…
– Ο καφές της παρηγοριάς για το γεγονός μεταξύ τεθλιμμένων συγγενών και φίλων στο καφέ – ουζοπωλείο « Ο Διονύσης»;
– Πάντα…
Α.Τ.

Η μωρία
της εξουσίας
Κάποιοι χθες στο Δημαρχείο του Βόλου, προφανώς ενοχλημένοι από κάποια σχόλια, ξίνιζαν τα μούτρα τους σαν τα μωρά παιδιά που τους έχουν πάρει το λούτρινο αρκουδάκι τους. Η μωρία της εξουσίας…
Α.Τ

Χοροπηδούσε
…Σε αντίθεση με τον παραπάνω ο Συντονιστής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία που τον συναντήσαμε χθες στην οδό Δημητριάδος, μόνο που δεν… χοροπηδούσε από τη χαρά του για το γεγονός ότι σε χθεσινό μας σχόλιο τον παραλληλίσαμε με το βουλευτή Σκουλά του Ηρακλείου, που αποκαθήλωσε μπροστά στις κάμερες τη φωτογραφία του Σημίτη από τα γραφεία της εκεί Νομαρχιακής.
Σε εμάς παραμένει ακλόνητος. Ανέβα να τη δεις πάνω στα γραφεία. Όντως, επανατοποθετήθηκε, όταν οι θερμοκέφαλοι ανακάλυψαν ότι έλειπε η γλάστρα που θα συμπλήρωνε το ντεκόρ της αίθουσας…
Α Τ.

Καμπανάκι
Ποτέ δε μάσησε τα λόγια του. Μέσα στο νοσηρό κλίμα των ημερών είχαμε παρέμβαση του Α Αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα στα πλαίσια του πόθεν έσχες για το μαύρο πολιτικό χρήμα.
Ο κ. Σούρλας δήλωσε ότι το σύστημα είναι διαβλητό και πρότεινε την αλλαγή του εκ βάθρων. Επισήμανε δε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης πρέπει να γίνουν πράξη. Χτυπάει καμπανάκι ο αντιπρόεδρος.
Β.Κ

Πολύ καλές
επιδόσεις
«Έσπασε» λίγο χθες η καθημερινότητα του αντιδημάρχου Βόλου Απόστολου Φοινικόπουλου. Όπως κάθε γονιός είχε και αυτός την αγωνία του για τον γιο του Θανάση, που τελικά όχι απλά πήγε πολύ καλά στις Πανελλαδικές, τσίμπησε και πολύ υψηλές βαθμολογίες.
Χαμηλών τόνων ο Απόστολος, όπως και ο υιός, δέχονταν ευχές από φίλους για την πρώτη ουσιαστική επιτυχία στο μεγάλο δρόμο της επαγγελματικής αποκατάστασης του μικρού Φοινικόπουλου, που πλέον είναι πιο χαλαρός να απολαύσει τη μεγάλη του αγάπη, το μπάσκετ, όπου επίσης διακρίνεται.
Β.Κ

Καλό ταξίδι
Ο Νίκος Γεωργαλιός ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά του ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο στο Βελεστίνο αλλά σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Αμετακίνητος στις απόψεις του, αγωνίζονταν με πάθος γι’ αυτές και το απέδειξε ακόμη και όταν, παρά το χρίσμα που πήρε από το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές του 2006 ως υποψήφιος δήμαρχος, δέχτηκε “τρικλοποδιές” από το ίδιο του το κόμμα.
Τα άφηνε πίσω αυτά και όποτε τον συναντούσα μου έλεγε: “Δεν είμαι συμφεροντολόγος… είμαι παραπονιάρης”. Κανείς δεν περίμενε αυτό το απρόσμενο φευγιό. Ίσως γιατί μέχρι και την τελευταία στιγμή ο Γιώργος, ο Δημήτρης και ο Βαγγέλης, τα τρία αγαπημένα του αδέρφια, στους διαδρόμους των δικαστηρίων έδειχναν να ελπίζουν.
Το κακό μαντάτο όμως ήρθε. Δύσκολο να το δεχτούν όσοι τον γνώριζαν.
Καλό ταξίδι Νικόλα…
Β.Κ

Εκπλήξεις
Πολλές εκπλήξεις ετοιμάζουν οι νεολαίοι του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών στο κάμπινγκ που διοργανώνουν στην Κάτω Γατζέα. Άκης Τσοχατζόπουλος, Μιλένα Αποστολάκη , Παύλος Τσίμας έχουν προσκληθεί και, όπως τουλάχιστον λένε οι διοργανωτές, εκτιμάται ότι θα έρθουν.
Υψηλές πολιτικές και δημοσιογραφικές παρουσίες σε μία περίοδο που το κλίμα, αν μη τι άλλο, είναι καυτό…
Β.Κ

Στην ουρά
των γεγονότων
Το μόνο που δεν περίμενε η κοινωνία του Βόλου από το ΙΣΤΑΜΕ είναι να της λύσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Δύο ολόκληρα χρόνια βράζει η τοπική κοινωνία, έχουν εκπονηθεί όλες οι αναγκαίες μελέτες, έχουν τοποθετηθεί όλοι οι τοπικοί φορείς, μέχρι και η ΑΓΕΤ αποφάσισε να αντικαταστήσει το μαζούτ με φυσικό αέριο, και το ΙΣΤΑΜΕ θυμήθηκε σήμερα να διοργανώσει ημερίδα για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Βόλου. Αν επιδεικνύει τέτοια αντανακλαστικά και στην παραγωγή πολιτικής, πολλά πράγματα εξηγούνται για την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ περιμένουν την παραγωγή πραγματικής πολιτικής και θέσεων που θα δίνουν λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα των πολιτών. Δεν περιμένουν από τέτοια ιδρύματα να γίνονται ουρά της κοινωνίας και των γεγονότων σε εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων και σε σπατάλη κρατικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων.
«Τ»

Διαφορετικό
μήκος κύματος
Για να είμαστε απολύτως ρεαλιστές, η κριτική των κ.κ. Μαρκάκη και Αλεξόπουλου στην τελευταία νομαρχιακή της ΝΟΔΕ κινήθηκε σε διαφορετικό μήκος κύματος. Ο κ. Μαρκάκης πραγματικά άσκησε κριτική στον Περιφερειάρχη Φώτη Γκούπα. Αντίθετα ο κ. Αλεξόπουλος μίλησε αυστηρά και μόνο για τον τρόπο στελέχωσης του δημοσίου τομέα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο Δήμαρχος μίλησε για αναξιοκρατία, για το βασίλειο των κολλητών και των κουμπάρων. Μπορεί να ισχυριστεί κανένας βάσιμα ότι είχε άδικο στα όσα είπε ο κ. Αλεξόπουλος; Ή μήπως πρέπει να μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις για να γίνουμε πιο κατανοητοί;
Χ.Μ

Χαρές
Μες στην καλή χαρά χθες ο Δημήτρης Βασιλειάδης μαζί με τη σύζυγό του. Αιτία τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, όπου ο γιός του Θέμης τα πήγε πολύ καλά, περνώντας με πολύ καλή βαθμολογία σε όποια πανεπιστημιακή σχολή επιθυμεί στην Θετική Κατεύθυνση.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου