ΤΟΠΙΚΑ

Υψηλές βαθμολογίες πέτυχαν οι υποψήφιοι της Μαγνησίας

υψηλές-βαθμολογίες-πέτυχαν-οι-υποψήφ-851206

Πάνω σε υψηλά βαθμολογικά «σκαλιά»… ανέβηκαν αρκετοί από τους τελειόφοιτους Γενικών Λυκείων της Μαγνησίας, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικούν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ανάρτηση χθες των βαθμολογιών έδωσε το «κλειδί» σε εκατοντάδες για την είσοδό τους στη σχολή της επιλογής τους.

Η παρατεταμένη αγωνία για τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους έλαβε τέλος σε ό,τι αφορά στις βαθμολογικές επιδόσεις και πλέον σειρά έχει η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.
Ανάμικτα τα συναισθήματα μπροστά από τους πίνακες ανακοινώσεων των Λυκείων, με τους υποψηφίους να συγκεντρώνονται για να καταγράψουν τις βαθμολογίες τους και να υπολογίσουν τα μόρια που συγκέντρωσαν.

Στους «πρώτους των πρώτων», σύμφωνα με τα στοιχεία τουλάχιστον που συγκέντρωσε ο «Τ» από τα Λύκεια της Μαγνησίας, η Ολίβια Καραθάνου. Με 19.770 μόρια (20 Μαθηματικά κατεύθυνσης, 20 Φυσική κατεύθυνσης, 20 Χημεία-Βιοχημεία, 18,1 Έκθεση, 19,8 Μαθηματικά γενικής παιδείας και 19,6 Ηλεκτρολογία) έχει εξασφαλίσει «εισιτήριο πρώτης θέσης» για το Πολυτεχνείο και πιθανότατα το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Μεταξύ των υποψηφίων από Λύκεια της Μαγνησίας που συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες και κατάφερε να εντοπίσει ο «Τ» είναι:

– Σαράντη Ιωάννα, από το Λύκειο Βελεστίνου. Συγκέντρωσε 19.583 μόρια. Βαθμολογία η οποία της δίνει μεγάλες ελπίδες ότι από τον Σεπτέμβριο θα βρίσκεται στα αμφιθέατρα της Νομικής Αθήνας, σχολή που θα αποτελέσει την πρώτη της επιλογή.

– Κηπουρού Ευαγγελία, από το 4ο Λύκειο Βόλου. Η ανακοίνωση χθες των βαθμολογιών αποτέλεσαν την καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών της. Με 19.538 μόρια στο 4ο επιστημονικό πεδίο, στοχεύει πλέον στην είσοδό της στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.

– Παπακυριαζή Ελένη, από το Λύκειο Βελεστίνου. Η υποψήφια από τη θετική κατεύθυνση, έγραψε άριστα και συγκέντρωσε 19.516 μόρια. Στις πρώτες επιλογές της οι Πολυτεχνικές και οι Ιατρικές Σχολές.

– Γκανούδη Πολυξένη, από το 4ο Λύκειο Βόλου. Με 19.510 μόρια στο 1ο πεδίο. Η αριστούχος έχει καταλήξει στην επιλογή της, που είναι η Στρατιωτική Ψυχολογία.

– Γεωργακά Ζωή, από το Μουσικό Λύκειο. Η αριστούχος έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, καθώς τα γραπτά της τής έδωσαν 19.491 μόρια.

– Μαλαμάκη Παρασκευή, από το Μουσικό Λύκειο. Σε «απόσταση» αναπνοής από τα μόρια που συγκέντρωσε η συμμαθήτρια και φίλη της Ζωή Γεωργακά. Η Παρασκευή εξασφάλισε με το συστηματικό διάβασμα 19.488 μόρια στο 3ο επιστημονικό πεδίο και βάζει «πλώρη» για την Ιατρική Σχολή.

– Παϊπάης Χρήστος, από το 5ο Λύκειο Βόλου. Συγκέντρωσε 19.434
μόρια στο 5ο επιστημονικό πεδίο. Η βαθμολογία του τού δίνει πλέον μεγάλες ελπίδες ότι θα κατορθώσει να εισαχθεί σε μία από τις σχολές που επιθυμεί, με πρώτη τη Λογιστική και Χρηματοοικονομική.

– Κατσιγιαννάκη Μάγια, από το 2ο Λύκειο Βόλου. «Στόχος» για την αριστούχο και φετινή βουλευτή των Εφήβων από τη Μαγνησία, το Οικονομικό ΣΑΑΣ. Μεγάλο πλεονέκτημά της τα 19.318 μόρια που συγκέντρωσε.

– Μαργαρίτη Έλενα, από το 6ο Λύκειο Βόλου. Έγραψε άριστα στις πανελλαδικές και οι κόποι χρόνων δικαιώθηκαν με 19.300 μόρια που συγκέντρωσε. Επόμενο «στοίχημά» της η είσοδός της στην Αρχιτεκτονική Αθήνας.

– Κουκουβίνος Στάθης, από το 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας. Με 19.285 θεωρεί βέβαιη την είσοδό του στο Πολυτεχνείο.

– Κούκα Αγγελική, από το Μουσικό Λύκειο. Συγκέντρωσε 19.257 μόρια στο 4ο πεδίο, αποτέλεσμα που της δίνει σημαντικό προβάδισμα για να περάσει το κατώφλι του τμήματος πρώτης επιλογής της, που είναι το Πολιτικών Μηχανικών.

– Παπακυρίτση Δήμητρα, από το 3ο Λύκειο Βόλου. Η αριστούχος με 19.245 μόρια, στο 3ο επιστημονικό πεδίο, ελπίζει ότι πολύ σύντομα ο στόχος της, που είναι να σπουδάσει στην Οδοντιατρική Αθήνας, θα γίνει πραγματικότητα.

– Καραγιώργη Ελένη, από το 4ο Λύκειο Βόλου. Είχε θέσει ως στόχο να σπουδάσει Παιδαγωγικά και τα 19.150 που συγκέντρωσε στο 1ο πεδίο την κάνουν να νιώθει απόλυτα ικανοποιημένη.

– Κωνσταντάρα Φιλίτσα, από το 5ο Λύκειο Βόλου. Τα γραπτά του στις πανελλαδικές της έδωσαν 19.150 μόρια στο 3ο επιστημονικό πεδίο. Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού της θα ξεκινά από την Ιατρική Θεσσαλονίκης.

– Αποστόλου Μαριάνα, από το 4ο Λύκειο Βόλου. Στην Ιατρική στοχεύει η αριστούχος, που βρίσκεται κοντά στο στόχο της με 19.116 μόρια στο 3ο επιστημονικό πεδίο.

– Δημόπουλος Χάρης, από το 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας. Ο υπολογισμός των βαθμών του τού έδωσε 19.051 μόρια στο 5ο πεδίο και η πρώτη επιλογή του θα αποτελέσει το Οικονομικό ΣΑΑΣ.

– Τσάκος Κωνσταντίνος, από το 2ο Λύκειο Βόλου. Άλλος ένας από τους αριστούχους της Μαγνησίας με 19.030 στο 3ο επιστημονικό πεδίο, που θα συμπληρώσει την Ιατρική Αθήνας ως πρώτη επιλογή.

– Κούκου Δήμητρα, από το 6ο Λύκειο Βόλου. Με 18.987 μόρια στο 3ο επιστημονικό πεδίο, νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα και προσβλέπει πλέον στην είσοδό της σε Ιατρική ή Φαρμακευτική Σχολή.

– Αλεξανδρίδης Αναστάσιος, από το Ιδιωτικό Λύκειο «Αγ. Απόστολος ο Νέος», ο οποίος συγκέντρωσε 18.719 μόρια. Πρόκειται για έναν από τους πολλούς αριστούχους του Ιδιωτικού Λυκείου. Από τους 21 υποψηφίους του Λυκείου την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πετυχαίνουν οι 20. Έξι από τους υποψηφίους συγκέντρωσαν πάνω από 18.000 μόρια, ενώ άλλοι έξι συγκέντρωσαν από 17.500 έως 18.000 μόρια.

– Βασιλειάδης Θεμιστοκλής, από το 3ο Λύκειο Βόλου. Οι προσπάθειες έφεραν τα καλύτερα αποτελέσματα για τον αριστούχο υποψήφιο, ο οποίος συγκέντρωσε 18.570 μόρια και βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στον στόχο του για την είσοδό του στη σχολή επιλογής του.

Πολλοί είναι ακόμη οι αριστούχοι από Λύκεια της Μαγνησίας. Στους «πρώτους των πρώτων» ο Νίκος Γκούντας με 19.560 μόρια και ο Δημήτρης Σκορδάς με 19.354 μόρια και η Κατερίνα Παππά με 19.150 μόρια, και οι τρεις τελειόφοιτοι του 3ου Λυκείου Βόλου.

Στο 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας ξεχώρισαν με τις βαθμολογικές τους επιδόσεις η Παρασκευή Κατσάρα με 18.849 μόρια, ο Νίκος Ταμίας με 18.520 μόρια και ο Νίκος Λαγάρας με 18.115 μόρια.

Στα υψηλά βαθμολογικά «σκαλοπάτια» των φετινών πανελλαδικών η Μαρίτα Κόκκορη από το 8ο Λύκειο Βόλου με 19.200 μόρια και από το ίδιο σχολείο η Ιώ Γρανιτσώτη με 19.133 μόρια στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

«Πρωτιές» και στο Λύκειο Αλμυρού. Ξεχώρισαν με τις βαθμολογίες τους οι: Παρασκευή Ευαγγέλου με 19.400 μόρια, Μαρία Βέργα με 19.350 μόρια, Γιώργος Αναστασίου με 19.200 μόρια, Αθανάσιος Παπαγιάννης με 19.008 μόρια και Σοφία Τσάντου με 19.002 μόρια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου