ΤΟΠΙΚΑ

Προφυλακίστηκε ο Βολιώτης δικηγόρος

προφυλακίστηκε-ο-βολιώτης-δικηγόρος-851206

Εκδόθηκε τελικά χθες από τις Κυπριακές Αρχές ο Βολιώτης πρώην δικηγόρος που την τελευταία δεκαετία είχε εξαφανιστεί, αφήνοντας πίσω του μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και υπεξαιρέσεις σημαντικών χρηματικών ποσών. Όπως αποκλειστικά στο χθεσινό φύλλο του αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο Βολιώτης πρώην δικηγόρος, αφού εν τω μεταξύ έχει διαγραφεί από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, αιτία της σύλληψής του ήταν ένα πρόσφατο ταξίδι στο Λονδίνο, όπου τον εντόπισε η Ιντερπόλ και ενημέρωσε τις Κυπριακές Αρχές για τη σύλληψή του.
Χθες ο 57χρονος πρώην δικηγόρος έφτασε στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από Κύπριους αστυνομικούς, οι οποίοι τον παρέδωσαν στους Έλληνες συναδέλφους τους και στη συνέχεια μετήχθη στην Εισαγγελεία Εφετών Λάρισας, η οποία είχε εκδώσει και το ένταλμα σύλληψής του αμέσως μετά την εξαφάνισή του. Ο Εισαγγελέας Εφετών διέταξε την προφυλάκισή του στις φυλακές Αγρινίου, όπου και μεταφέρθηκε χθες, περνώντας την πύλη του Σωφρονιστικού Καταστήματος.
Μετά τις χθεσινές εξελίξεις αναμένεται να προσδιοριστούν οι δίκες, αφού κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο, λόγω του κακουργηματικού χαρακτήρα των πράξεων του κατηγορουμένου, που βάσει του νόμου απαιτεί τη φυσική του παρουσία, προκειμένου να προσδιοριστεί η ημερομηνία των δικών, αφού για κακούργημα δεν δύναται να ακολουθηθεί η διαδικασία για κλήτευση ακόμα και σε αγνώστου διαμονής άτομα – όπως ήταν ο συγκεκριμένος – όπως συμβαίνει με τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα. Να σημειωθεί ότι ο πασίγνωστος Βολιώτης πρώην δικηγόρος διώκεται για τρία κακουργήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου