ΤΟΠΙΚΑ

Μαθηματικά και Εκθεση οι «καρμανιόλες»

μαθηματικά-και-εκθεση-οι-καρμανιόλε-851206

Οι αριστούχοι εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσουν τους 6.500, ενώ πέρυσι ήταν 7.900.
Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, το μάθημα της Έκθεσης ήταν μεν κατανοητό και σχετικά εύκολο για τους υποψηφίους, ωστόσο ήθελε μεγάλη ανάπτυξη και σε πολλές περιπτώσεις οι διαγωνιζόμενοι είτε δεν πρόλαβαν το χρόνο εξέτασης για να ολοκληρώσουν το σκεπτικό τους είτε βγήκαν εκτός.
Αποτέλεσμα, αρκετοί αριστούχοι υποψήφιοι της Μαγνησίας να πέσουν σε χαμηλότερα βαθμολογικά «σκαλοπάτια» από εκείνα που ανέμεναν.
Και τα Μαθηματικά κατεύθυνσης πάντως, όπως σχολίαζε ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Ν. Ιωνίας Γιάν. Λουλούδας, από την πρώτη εικόνα των βαθμολογικών επιδόσεων, αποτέλεσαν «σοκ» για αρκετούς υποψηφίους. Ενδεικτικά ανέφερε ότι περίπου το 60% βρέθηκε κάτω από τη βάση, ενώ πτώση σε σχέση με πέρυσι σημείωσαν οι βαθμολογίες στη Χημεία και τη Φυσική.
Σχετική βελτίωση των βαθμολογικών επιδόσεων παρατηρήθηκε φέτος στη θεωρητική κατεύθυνση, όπως σχολίαζαν εκπαιδευτικοί και φροντιστές, καθώς αρκετά ικανοποιητικά απέδωσαν οι υποψήφιοι στα φιλολογικά μαθήματα. Για πολλούς όμως υποψηφίους με καλές ή και άριστες βαθμολογίες η Νεοελληνική Γλώσσα ήταν το μάθημα που κράτησε «κάτω» τον τελικό τους βαθμό.
Από την επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας, προκύπτει ότι σε σχέση με πέρυσι:
– αυξήθηκαν οι αριστούχοι σε 13 από τα 22 μαθήματα
– από τα 22 μαθήματα παρατηρείται αύξηση των γραπτών που βαθμολογήθηκαν από 15 έως 17,9
– περισσότεροι είναι οι αποτυχόντες -κάτω από τη βάση- στα 10 από τα 22 μαθήματα
– οι αναβαθμολογήσεις ήταν λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, καθώς δεν υπήρξαν ιδιαίτερες αποκλίσεις μεταξύ των βαθμολογητών.

Βεβαιώσεις πρόσβασης
Από τη μηχανογραφική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας ολοκληρώνονται στο μεταξύ οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης και, όπως ανακοινώθηκε, σήμερα θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι σχετικές καταστάσεις.
Οι καταστάσεις θα προωθηθούν στα Λύκεια, προκειμένου να εκδοθούν οι βεβαιώσεις πρόσβασης. Μέχρι τις 27 Ιουνίου αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα απόλυσης σε όλα τα Λύκεια.
Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου αρχίζουν οι επαναληπτικές εξετάσεις όσων απουσίασαν δικαιολογημένα λόγω ασθένειας από την εξέταση ορισμένων μαθημάτων.
Μέχρι τις 7 Ιουλίου περίπου αναμένεται να ανακοινωθούν και οι βαθμολογίες όσων εξετάζονται σε ειδικό μάθημα, καθώς και οι βαθμολογίες των αποφοίτων ΤΕΕ στα μαθήματα που διαγωνίστηκαν για την εισαγωγή τους στα ΤΕΙ.
Οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ενώ οι βάσεις θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου