ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερις χειροβομβίδες στις «Πλάκες»!!!

τέσσερις-χειροβομβίδες-στις-πλάκες-851206

Τέσσερις ενεργές χειροβομβίδες εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι μέσα στο βυθό της θάλασσας στην ακτή «Πλάκες» Αναύρου.
Τις χειροβομβίδες εντόπισε 30χρονος κολυμβητής και ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που απέκλεισε την περιοχή για τους λουόμενους. Σήμερα αναμένεται να έρθει από τον Πειραιά ειδικό συνεργείο πυροτεχνουργών για την εξουδετέρωσή τους.
Την πρώτη χειροβομβίδα εντόπισε αρχικά ένας λουόμενος, ο 30χρονος κ. Ανδρέας Παρασκευάς. Ο 30χρονος βούτηξε, όπως συνήθως κάνει ως ερασιτέχνης δύτης, στο βυθό της θάλασσας και ειδικότερα βάθος περίπου 2,5 μέτρων. Με τη μάσκα που φορούσε εντόπισε δίπλα σε πέτρες αντικείμενο που έμοιαζε με κεραμικό και θέλησε να το πάρει στα χέρια του. Όταν το έπιασε στο χέρι του, διαπίστωσε ότι επρόκειτο για χειροβομβίδα του στρατού και μάλιστα ενεργή, ενώ σε απόσταση δύο- τριών μέτρων εντόπισε και άλλες χειροβομβίδες, παρόμοιες με την πρώτη.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Βόλου για την ύπαρξη των πυρομαχικών και μάλιστα σε σημείο που προτιμάται ιδιαίτερα αυτή την εποχή από μεγάλο αριθμό κολυμβητών. Πάντως χθες το μεσημέρι στην ακτή βρισκόταν τέσσερα άτομα.
Οι λιμενικοί απέκλεισαν την περιοχή και απαγόρευσαν το κολύμπι, ενώ ενημερώθηκε κλιμάκιο πυροτεχνουργών που αναμένεται σήμερα να έρθει από τον Πειραιά.
Παράλληλα διενεργείται έρευνα σχετικά με το πώς μπορεί να βρέθηκαν μέσα στη θάλασσα και σε σχετικά μικρό βάθος οι ενεργές χειροβομβίδες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου