ΤΟΠΙΚΑ

“Φρένο” στη διαφθορά και τη γραφειοκρατία

φρένο-στη-διαφθορά-και-τη-γραφειοκ-851206

Την ετοιμότητα της νέας νομαρχιακής αρχής να προχωρήσει σε θετικές και συγκεκριμένες ενέργειες, με στόχο να ανακουφιστούν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους από τις δυσβάσταχτες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να χτυπηθεί αποφασιστικά κάθε άτυπη και δόλια συναλλαγή, επανέλαβε ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας στην εκδήλωση, προχθές το βράδυ, στον πολυχώρο «Τσαλαπάτα», για την κοπή της πίτας 2007.
Σε μια ατμόσφαιρα πραγματικά ζεστή και φιλική, που σηματοδοτεί, όπως είπε ο νομάρχης, την έναρξη μιας εποικοδομητικής και αγαστής συνεργασίας, η πολιτική ηγεσία και οι εργαζόμενοι της ΝΑΜ γιόρτασαν και διασκέδασαν.
Ο κ. Παπατόλιας υποδέχθηκε και καλωσόρισε όλους, όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή της ΝΑΜ. Ανάμεσά τους η βουλευτής Ροδούλα Ζήση, οι επικεφαλής των μειοψηφιών του νομαρχιακού συμβουλίου Αθ. Κοκκίνης και Απ. Νάνος, ο πρώην νομάρχης Μαγνησίας Πάνος Σκοτινιώτης, πολλοί δήμαρχοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού, καθώς και δημοσιογράφοι του νομαρχιακού ρεπορτάζ.
Κατά την ομιλία του ο νομάρχης ανακοίνωσε την εισήγησή του για την εκπαίδευση των υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην Πληροφορική.
«Η πολιτική μας είναι η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών στον πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά, «άρα και η βελτίωση των δεξιοτήτων και γνώσεων του ανθρώπινου δυναμικού της ΝΑΜ». Σε αυτή την κατεύθυνση η ΝΑΜ αναλαμβάνει την εκπαίδευση, όσων υπαλλήλων επιθυμούν, στις τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, μέσω σεμιναρίων που θα υλοποιηθούν από το ΚΕΚΑΝΑΜ.
Ο κ. Παπατόλιας με την ομιλία του έδωσε το στίγμα της πολιτικής, με βάση την οποία θα κινηθεί η νέα νομαρχιακή αρχή.
Ο στόχος της ΝΑΜ, είπε, είναι απολύτως απλός στον προσδιορισμό του. «Θέλουμε λιγότερο ταλαιπωρημένους πολίτες. Θέλουμε μία νέα, υγιή, ειλικρινή, ποιοτική σχέση μεταξύ των πολιτών και της Ν.Α.», είπε.
Ο νομάρχης μίλησε για μία διαφορετική αντίληψη για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, για ανατροπή της παραδοσιακής θεματολογίας για το ρόλο της Νομαρχίας, για παρουσίαση ενός σύγχρονου και συγκροτημένου σχεδίου για τη Μαγνησία της Νέας Εποχής.
Όπως υπογράμμισε, «καλούμαστε, όλοι μαζί, να εφαρμόσουμε την αρχή της συλλογικής ευθύνης στην ίδια τη διοικητική λειτουργία της Νομαρχίας» και εξήγησε ότι πρακτικά σημαίνει την αξιοποίηση και εμπλοκή του συνόλου του προσωπικού στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της Νομαρχίας, χωρίς διακρίσεις, τη στενή συνεργασία των τομέων διοικητικής ευθύνης, την καθολική εφαρμογή του κανόνα της διαρκούς, ουσιαστικής αξιολόγησης των διοικητικών στελεχών σε όλες τις θέσεις ευθύνης, αλλά και συναφούς διαρκούς εκπαίδευσής τους.
Από τη μεριά του υποσχέθηκε ότι θα κινηθεί με γνώμονα τις αρχές της δίκαιης κρίσης, της αποφυγής αποκλεισμών και διακρίσεων και της επιδίωξης της σύνθεσης των δυνατοτήτων όλου του προσωπικού.
Ο κ. Παπατόλιας επισήμανε ότι η νέα νομαρχιακή αρχή βρίσκεται απλώς στο σημείο εκκίνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ξεκινάει η λειτουργία μιας νέας νομαρχιακής αρχής που έχει πολύ δρόμο μπροστά της και πολλές ευκαιρίες για να εργαστεί για το καλό του τόπου.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων
Στη συνέχεια, μίλησε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Απόστολος Γιοβάνης, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στη συνεργασία αιρετών και εργαζομένων, τόνισε πως «το μέλλον της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εξαρτάται από όλους εμάς, αιρετούς και υπαλλήλους, στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε για μια αυτοδιοίκηση που σκοπό έχει στην εξυπηρέτηση του πολίτη και την ανάπτυξη της περιοχής μας.»
Χαιρετισμό απηύθυνε η βουλευτής Ροδούλα Ζήση, η οποία αναφέρθηκε στο θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, δηλώνοντας παράλληλα τη συγκίνησή της που βρίσκονταν ανάμεσα στους υπαλλήλους της ΝΑΜ, καθώς – όπως είπε – και η ίδια, πριν την είσοδό της στο Κοινοβούλιο, είχε υπηρετήσει στη Νομαρχία Μαγνησίας.
Η βραδιά έκλεισε κάτω από τους ήχους της μουσικής, με χορό – κατά τον οποίο σημειώθηκαν και κάποιες ιδιαίτερες διακρίσεις…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου