ΤΟΠΙΚΑ

Φορέας πολιτισμού από την Εκκλησία

φορέας-πολιτισμού-από-την-εκκλησία-455826

Καινοτόμα πρωτοβουλία της Μητρόπολης Δημητριάδος σε πανελλαδικό επίπεδο η «Μαγνήτων Κιβωτός»

Φορέα πολιτισμού με την επωνυμία «Μαγνήτων κιβωτός», για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος, δημιούργησε για πρώτη φορά η Μητρόπολη Δημητριάδος, διευρύνοντας το πεδίο δράσης σε μια καινοτόμα, για τα Εκκλησιαστικά δεδομένα, κατεύθυνση.

Η παρουσίαση του νέου φορέα, που θα λειτουργεί με τη μορφή νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με έδρα το Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 8.30 μμ στον ίδιο χώρο. Η εναρκτήρια εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία του ομότιμου καθηγητή του Πολυτεχνείου Θ. Π. Τάσσιου, ο οποίος είναι υπέρμαχος της παραπάνω πρωτοβουλίας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δραστηριότητες.

Η ιδέα ανήκει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και φιλοδοξεί να αναδείξει τον επαναπροσδιορισμό του ίδιου του πολιτισμικού κεφαλαίου της περιοχής μας και της σύστασής του, αλλά και τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης Ορθοδοξίας και πολιτισμού.

Κοινός τόπος και στόχος της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι η συνεργασία φορέων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του πολιτισμού και «σε καμία περίπτωση η υπερκάλυψη άλλων δραστηριοτήτων» επισημαίνουν οι εμπνευστές και συμμετέχοντες στην παραπάνω πρωτοβουλία.

Η δράση του νέου φορέα συντονίζεται από δεκαπενταμελές Δ.Σ. που απαρτίζεται από τους: πρόεδρο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, αντιπρόεδρο Μαίρη Μιχαηλίδου, Επίτιμη Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Πολιτισμού, γενικό γραμματέα Νίκο Τσούκα, οργανωτικό γραμματέα Αλέξανδρο Καπανιάρη, ταμία Αντώνιο Πλαγερά, και μέλη τους Αντώνιο Βάλβη, Ζάννο Γεωργανδρέα, Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, Βασίλη Καποδίστρια, Γιώργο Καφενταράκη, Δημήτρη Κουτσό, Αδαμαντία Μουτσινά, Δημήτρη Παλιούρα, Γιάννη Παπαϊωάννου και Αντώνη Πολίτη.

«Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη της περιοχής μέσα από τον πολιτισμό, την ανάδειξη μνημείων, την προστασία τους και παράλληλα την ανάληψη πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ο συγκεκριμένος φορέας μπορεί να λειτουργεί από κοινού και βοηθώντας παράλληλα τους άλλους φορείς. Ενας από τους στόχους μας είναι η συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να τους υποκαταστήσουμε. Θέλουμε απλά να προσφέρουμε» υπογραμμίζει ο κ. Τσούκας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Υπάρχει ένα τεράστιο πεδίο δράσης στον πολιτισμό και εμείς θεωρούμε ότι μέσα στα πλαίσια που υπαγορεύει η Εκκλησία μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε σε αυτό τον τομέα» επισημαίνει παράλληλα ο ίδιος.

Κεντρικός άξονας της νέας πρωτοβουλίας της τοπικής Εκκλησίας είναι, η ενεργοποίηση, εν πολλοίς, παιδιών, νέων και ενηλίκων σε περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς, αλλά και η παντός είδους συνεργασία με εταιρείες ή ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού, ινστιτούτα ή ανάλογους φορείς, για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου