ΤΟΠΙΚΑ

Η ΕΛΙΑ μπορεί να ανθίσει…

η-ελια-μπορεί-να-ανθίσει-455970

Τι επισημαίνει η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην αποτίμηση ευρωεκλογών, περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών

«Ο σπόρος έπεσε… η ΕΛΙΑ θα ανθίσει». Κάπως έτσι είδε το ΠΑΣΟΚ τοπικά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με τη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία η Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη συγκέντρωσε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά πανελλαδικά, όμως -όπως τονίζει- ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός, ότι το ποσοστό 6,47% που συγκέντρωσε στη Μαγνησία, αντιστοιχεί σε πτώση των ποσοστών από τις εκλογές του 2012 κατά 2,5% αντί της μέσης πτώσης του 4% που σημείωσαν τα ποσοστά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πανελλαδικά.

«Ο χώρος άντεξε και θα αντέξει αν καταφέρει να αποδείξει ότι η συνεργασία του με τη Ν.Δ. υπαγορεύεται από τη συγκυρία και δεν έχει μόνιμα χαρακτηριστικά και κυρίως ότι σε καμία περίπτωση δεν ταυτιζόμαστε με τις δεξιές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές από όπου και αν εκπορεύονται.

Επίσης, είναι στο «χέρι» του ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιήσει το ποσοστό της Ελιάς ως τη βάση πάνω στην οποία θα ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη χωρίς αποκλεισμούς – τακτικισμούς και προαπαιτούμενα.» σημειώνεται στην ανακοίνωση και γίνεται αναφορά στο παράδειγμα του Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία.

Για τις περιφερειακές εκλογές η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ότι «η παρουσία του ΠΑΣΟΚ συνολικά, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα του υποψηφίου με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗ.ΜΑΡ., καθηγητή καρδιοχειρουργού κ. Νίκου Τσιλιμίγκα, ήταν πάρα πολύ ικανοποιητική και υπό προϋποθέσεις όχι ανυπέρβλητες όπως επιλογή Περιφερειάρχη και αντιπεριφερειαρχών νωρίτερα, θα ήταν και το αποτέλεσμα νικηφόρο.

Αναφορικά με τις Δημοτικές Εκλογές στο Νομό Μαγνησίας, η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ούτε στο Δήμο Βόλου, ούτε σε άλλους δήμους, επειδή όπως υπογραμμίζει «σύμφωνα με την εκφρασμένη πολιτική του Κινήματος δεν δόθηκαν κομματικά χρίσματα σε δημοτικούς συνδυασμούς, το εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αποτιμηθεί στην ουσία του από τις συνελεύσεις των ίδιων των παρατάξεων για λόγους δεοντολογίας και αρμοδιότητας».

Μάλιστα η Ν.Ε. εκτιμά ότι «πάρα πολλά στελέχη μας έχουν εκλεγεί σε θέσεις συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης και με την κατάσταση, όπως έχει πια δημιουργηθεί στον αυτοδιοικητικό χάρτη του νομού η Ν.Ε. θα καλλιεργήσει κλίμα συνεργασίας με όλα τα άξια στελέχη και επιρροές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που τίμησαν με την συμμετοχή τους και την ενεργητικότητά τους, τους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς. Ασχετα με το αν εξελέγησαν ή όχι, η προσπάθειά μας θα είναι να μην χαθεί ή αδρανοποιηθεί η πολιτική αυτή δεξαμενή στελεχών της».

Τέλος αυτό που υπογραμμίζεται ως γενικό συμπέρασμα είναι ότι «Ο καιρός των αυτοδυναμιών έχει παρέλθει και στην πραγματικότητα αυτή, πρέπει να προσαρμοσθούν οι κομματικές και οι προσωπικές φιλοδοξίες, ώστε όλοι να οδηγηθούν τελικά, στην κατεύθυνση αλλαγής στρατηγικής και την επιδίωξη προγραμματικών ή έστω θεματικών συνεργασιών για όλα τα κρίσιμα ανοιχτά θέματα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου