ΤΟΠΙΚΑ

Θλίψη για τον Νίκο Γεωργαλιό

θλίψη-για-τον-νίκο-γεωργαλιό-851206

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία του Βόλου και του Βελεστίνου ο θάνατος του επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας, δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου δημάρχου Φερών Νίκου Γεωργαλιού.

Ο άτυχος Νίκος Γεωργαλιός υπέκυψε μόλις χθες το μεσημέρι σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σε ηλικία μόλις 50 χρόνων μετά από τρίμηνη μάχη με το θάνατο.

Είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό, από το οποίο δυστυχώς δεν συνήλθε ποτέ, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα νοσηλεύονταν διασωληνωμένος.

Άτομο δραστήριο, με μεγάλη θητεία και προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ο Νίκος Γεωργαλιός εργαζόνταν στην Αγροτική Τράπεζα Βελεστίνου.

Τιμήθηκε από τους συμπολίτες του πολλές φορές, αφού εκλέγονταν δημοτικός σύμβουλος ανελλιπώς από το 1986 μέχρι και το 2002, ενώ διατέλεσε και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φερών.

Μετά από μία μικρή αποχή, το 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Φερών με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής του συνδυασμού “Δημοτική Συνεργασία Φερών”.
Άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, απολάμβανε την αναγνώριση και την εκτίμηση ακόμη και των πολιτικών του αντιπάλων.

Πριν από τρεις περίπου μήνες εντελώς αναπάντεχα υπέστη εγκεφαλικό βαριάς μορφής.
Μεταφέρθηκε αμέσως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και από εκεί στο Διαβαλκανικό της Θεσσαλονίκης λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του.

Εξέπνευσε χθες το απόγευμα, σκορπώντας ανείπωτη θλίψη στη σύζυγό του και τις δύο πολυαγαπημένες του κόρες, που είναι φοιτήτριες, στα τρία αδέρφια του, Γιώργο και Βαγγέλη, δικηγόρους, και Δημήτρη, δημοτικό υπάλληλο, αλλά και σε όλους όσους τον γνώριζαν.

Συγγενείς και φίλοι θα συνοδεύσουν σήμερα τον άτυχο Νίκο Γεωργαλιό στην τελευταία του κατοικία μετά την εξώδιο ακολουθία που θα ψαλεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βελεστίνο στις 11 το πρωί.
Η κηδεία του θα γίνει με δαπάνη του Δήμου Φερών, που εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα, ενώ ανακοινώσεις επίσης εξέδωσαν η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και η Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Φερών.

Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας

Με αφορμή το άγγελμα του θανάτου του Νίκου Γεωργαλιού από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εστάλη η παρακάτω νεκρολογία:

“Ποτέ δεν φαντάζεσαι ότι θα βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να αποχαιρετίσεις ένα φίλο -πάντα απροετοίμαστοι πιανόμαστε…
Και με το σύντροφο Νίκο ακόμη περισσότερο. Μέχρι πριν από λίγο καιρό βρίσκονταν κοντά μας, δίπλα μας, σε κοινούς αγώνες, σε κοινές διεκδικήσεις.
Σε ένα κόσμο πεζό, οραματιζόταν. Δεν του φτανε ποτέ αυτό που ήξερε. Έψαχνε κάτι άλλο, κάτι πιο ζωντανό, κάτι που να ξεφεύγει από τα ασφυκτικά όρια ενός κόσμου που δεν μας ικανοποιούσε.
Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας, όμως η παρουσία του θα είναι πάντα αισθητή».

Ο “Τ¨” εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου