ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα για τις επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών

πρεμιέρα-για-τις-επαναληπτικές-εξετά-456203

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας – Συνολικά 12 υποψήφιοι από τη Μαγνησία θα εξεταστούν στη Θεσσαλονίκη

«Πρεμιέρα» για τις επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις από σήμερα Πέμπτη 19 Ιουνίου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Για τις επαναληπτικές εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα θα υπάρχουν μόνο δύο εξεταστικά κέντρα, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και οι 12 υποψήφιοι από το Νομό Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Στις επαναληπτικές εξετάσεις παραπέμπονται, όσοι υποψήφιοι των ΓΕΛ δικαιολογημένα απουσίασαν ή διέκοψαν την εξέτασή τους και προσκόμισαν εντός 3 ημερών στο Λύκειο προς έγκριση τα απαιτούμενα κατά τη νομοθεσία δικαιολογητικά, που μπορούν να πληροφορηθούν από τα Λύκειά τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελληνίων εξετάσεων που καταρτίστηκε και αφορά το σύνολο των υποψηφίων των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, το δεύτερο μάθημα θα δοθεί αύριο Παρασκευή 20 Ιουνίου με τους υποψήφιους να εξετάζονται στα μαθήματα της Βιολογίας, Φυσικής, Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και της Ιστορίας.

Το Σάββατο 21 Ιουνίου, οι επαναληπτικές εξετάσεις συνεχίζονται με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά, ενώ τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα δώσουν Νεοελληνική Λογοτεχνία, Βιολογία, Χημεία – Βιοχημεία και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Την Τρίτη 24, θα ακολουθήσει η εξέταση στα μαθήματα των Λατινικών, Χημείας, Ηλεκτρολογίας και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, την Τετάρτη 25 του μήνα στην Ιστορία και τη Φυσική και την Πέμπτη 26 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα δώσουν Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα στο Εξεταστικό ή Βαθμολογικό κέντρο (το αργότερο μέχρι τις 16:30 μ.μ.) την ημέρα της εξέτασης, έχοντας μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Τέλος οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν το διάστημα από 21 έως 30 Ιουνίου. Στη Μαγνησία έχει οριστεί εξεταστικό κέντρο μόνο για το μάθημα των Αγγλικών. Οι εξετάσεις έχουν οριστεί για το Σάββατο 21 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, στο 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου