ΤΟΠΙΚΑ

Πλημμύρισε τουρίστες ο Βόλος ~ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ «AZAMARA QUEST»

πλημμύρισε-τουρίστες-ο-βόλος-εφτασαν-456430

Αγγλοι και Αμερικάνοι περιπλανήθηκαν χθες στην παραλία του Βόλου – Η επόμενη άφιξη κρουαζιερόπλοιου αναμένεται στις 3 Ιουλίου

Στο λιμάνι του Βόλου κατέπλευσε χθες το πρωί το κρουαζιερόπλοιο Azamara Quest με σημαία Μάλτας. Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου από την Τουρκία και μετέφερε 610 τουρίστες Αγγλους και Αμερικάνους ενώ το πλήρωμα του πλοίου ήταν 402 άτομα. Το πλοίο, απέπλευσε χθες το βράδυ με επόμενο προορισμό τη Σκιάθο.

Από τους τουρίστες που έφτασαν στο Βόλο, 100 άτομα μετακινήθηκαν στα Μετέωρα, 200 άτομα μετακινήθηκαν σε Μακρινίτσα και Πορταριά και τα υπόλοιπα άτομα παρέμειναν στο Βόλο. Ολοι οι τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου, εφοδιάστηκαν με χάρτες του Βόλου, στους οποίους αναγράφονται όλα τα αξιοθέατα της πόλης αλλά και χρήσιμες πληροφορίες, οι οποίες θα τους βοηθήσουν στην περιπλάνησή τους στο Βόλο. Οι χάρτες διανεμήθηκαν από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης.

Αύξηση στις αφίξεις

Φέτος στο λιμάνι του Βόλου θα καταπλεύσουν συνολικά 42 κρουαζιερόπλοια σε αντίθεση με πέρυσι που κατέπλευσαν συνολικά 32 κρουαζιερόπλοια. Μάλιστα οι επόμενες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων έχουν προγραμματιστεί μέσα στον Ιούλιο, με το «SeaCloub» να πρόκειται να καταπλεύσει στις 3 Ιουλίου και τα «SalamisFiloxenia» και «QueenElizabeth» στις 5 Ιουλίου.

«Εχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να εντάξουμε το λιμάνι ως λιμάνι κρουαζιέρας», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, επισημαίνοντας ότι η κρουαζιέρα είναι προστιθέμενη αξία για τη Μαγνησία και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, και γι’ αυτό έχουν καταβάλλει προσπάθεια έτσι ώστε να αυξήσουν τον αριθμό των εταιρειών που θα συμπεριλαμβάνουν το λιμάνι του Βόλου στο πρόγραμμά τους.

Τέλος η ίδια ανέφερε ότι από το Δήμο Βόλου έχει εκδοθεί ένα έντυπο, το οποίο έχει μοιραστεί σε διάφορες εταιρείες μέσα από το οποίο παρουσιάζονται οι προοπτικές που υπάρχουν στην περιοχή για τις εκδρομές επισκεπτών.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου