ΤΟΠΙΚΑ

Ορθοπεταλιές για μικρούς και μεγάλους

ορθοπεταλιές-για-μικρούς-και-μεγάλου-457861

Εξήντα και πλέον άτομα συμμετέχουν στην ομάδα ποδηλασίας της Μητρόπολης

Προσφιλείς σε εξήντα περίπου συμπολίτες κάθε ηλικίας, είναι οι δράσεις που αναπτύσσει η ομάδα ποδηλασίας της τοπικής Εκκλησίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε αρκετές οικογένειες να συμμετάσχουν. Αξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι οι ηλικίες των συμμετεχόντων ποικίλουν από 7 έως 77 ετών, γεγονός το οποίο δημιουργεί από μόνο του προϋποθέσεις για ευρύ πλαίσιο δράσης.

Η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται την 1η Ιουλίου στον προαύλιο χώρο των Αγίων Αναργύρων, σε συνεργασία με την Τράπεζα Αίματος της Μητρόπολης Δημητριάδος, αποτελεί μια σημαντική κοινωνική πτυχή της παραπάνω δραστηριότητας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Η ομάδα δραστηριοποιείται για τέταρτη χρονιά, με υπεύθυνο τον π. Κωνσταντίνο Ρήγα και προπονητή τον Μιλτιάδη Μεσολογγίτη, δημιουργώντας διαρκώς καινούργιες προοπτικές εξέλιξης. Στόχος και προσδοκία είναι η πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων στα σχολεία της περιοχής μας, προκειμένου «τα νέα παιδιά να έχουν σωστή παιδεία και ως ποδηλάτες και ως οδηγοί» αναφέρει ο π. Κωνσταντίνος και προσθέτει «ευελπιστούμε ότι θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από την επόμενη χρονιά, για διάστημα τεσσάρων χρόνων, περίπου, με την μορφή συγκεκριμένων προγραμμάτων, τα οποία βρίσκονται επί του παρόντος σε φάση διερεύνησης και σχεδιασμού».

Η βαθύτερη φιλοσοφία της παραπάνω πρωτοβουλίας αποτυπώνεται στη φράση «στόχος είναι να βρουν οι οικογένειες κοινό χρόνο για να αναπτύξουν μαζί μια ευχάριστη δραστηριότητα. Παράλληλα είναι και άσκηση για τον κόσμο, ενώ όσοι συμμετέχουν μαθαίνουν επίσης την σωστή χρήση του ποδηλάτου, την επισκευή του, αν χρειαστεί και οτιδήποτε το αφορά».

Ηδη έχουν αρχίζει να φαίνονται οι πρώτοι καρποί, πολλοί συμπολίτες αγκαλιάζουν τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται, ενσωματώνονται σταδιακά στην ομάδα και απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους σε δύο τροχούς. Οπως αποκαλύπτει παράλληλα ο υπεύθυνος της συγκεκριμένης δράσης, προγραμματίζεται ευχάριστη δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους στην παραλία του Βόλου, εντός του Ιουλίου, σ’ ένα καλοκαιρινό, χαρούμενο κάλεσμα, για όλους τους ενδιαφερόμενους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου