ΤΟΠΙΚΑ

60 εθελοντές στο ΥΔΡΙΑ

60-εθελοντές-στο-υδρια-457962

Ημερίδα για την έρευνα διατροφής χθες στο δημαρχείο

Εξήντα άτομα ανταποκρίθηκαν στην έρευνα του υπουργείου Υγείας που διεξάγεται σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Ελληνικό Ιδρυμα Υγείας με τίτλο ΥΔΡΙΑ (Υγεία – Διατροφή- Ιατρική) για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων και τη συσχέτισή τους με την υγεία.

Στο πλαίσιο συμπλήρωσης ερωτηματολογίου από τυχαίο δείγμα 4.000 εθελοντών πανελλαδικά, επιθεωρητές του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας βρίσκονται στη Μαγνησία εδώ και μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε χθες σε εκδήλωση στο δημαρχείο Βόλου, οι επιθεωρητές Υγείας επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και είδαν 25 εθελοντές.

Στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία είχαν ένα δείγμα 35 εθελοντών. Η έρευνα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί για τη Μαγνησία από άλλο κλιμάκιο στον Αλμυρό.

Ο επόπτης Υγείας, Παύλος Βιδάλης, που είναι ένας από τους συνεντευκτές της επιτόπιας συλλογής, είπε: «Σκοπός μου είναι να συλλέξω τις διατροφικές συνήθειες των εθελοντών, οι οποίοι έρχονται και κάνουν τις σωματο-μετρήσεις. Στις σωματομετρήσεις αυτό που προσφέρουμε είναι μία λιπομέτρηση του κάθε εθελοντή ξεχωριστά. Μετράμε το βάρος και το ύψος του. Κάνουμε κάποια ερωτηματολόγια διατροφικά που είναι βασισμένα πάνω στα ευρωπαϊκά προγράμματα και έχουν προσαρμοστεί στις συνήθειες της Ελλάδας.

Ολα τα ερωτηματολόγια έχουν περάσει πρώτα μία δοκιμαστική φάση πριν καταλήξουμε στο πρόγραμμα ΥΔΡΙΑ».

Από την πλευρά της η γιατρός του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, Μαρία Γιωτάκη, είπε ότι τέτοιου είδους έρευνα γίνεται για πρώτη φορά σε πανελλαδική εμβέλεια. Για τα συμπεράσματα σημείωσε ότι θα ανακοινωθούν το Δεκέμβριο, καθώς η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η επεξεργασία των στοιχείων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου