ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Αυστηρός κανονισμός
Σύμφωνα με πληροφορίες από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου πιθανότατα θ’ αλλάξει ο κανονισμός καθαριότητας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα θεσπιστούν αυστηρά πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν την πόλη. Είσαι οδηγός και πέταξες από το παράθυρο το κυπελλάκι του καφέ; Πρόστιμο. Είσαι καταστηματάρχης και αφήνεις ακατάστατα έξω από το μαγαζί σου τα σκουπίδια; Πρόστιμο. Είσαι σούπερ μάρκετ και βρομίζεις την πόλη με τα διαφημιστικά σου φυλλάδια; Χοντρό πρόστιμο. Μόνο έτσι μπορεί ν’ αλλάξει κάτι, γιατί μπορεί στην τοπική μας κοινωνία να υπάρχουν οι ευαίσθητοι, υπάρχουν όμως και οι αναίσθητοι. Μακάρι να γίνουν και αυτές οι αλλαγές, κανείς λογικός δεν θα τις κατηγορήσει.
Χ.Μ.

Ηταν αλλοδαποί
Έχουν ξεσηκωθεί οι ιχθυέμποροι του Βόλου από την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου περί βορικού οξέος στις γαρίδες και στις καραβίδες. Το διαψεύδουν κατηγορηματικά, δηλώνοντας ότι χρησιμοποιούν σκόνη εγκεκριμένη από το Υπουργείο Υγείας. Μάλιστα ο Πρόεδρος των ιχθυεμπόρων Γιώργος Κέκιας, περνώντας στην αντεπίθεση, είπε το εξής αμίμητο: «Και ο ρεπόρτερ της εκπομπής ήταν Αλβανός και αυτός που έδωσε τη συνέντευξη ήταν Αλβανικής καταγωγής». Το είπε όχι με διάθεση ρατσισμού, αλλά θέλοντας να δείξει ότι όσα ειπώθηκαν στην συγκεκριμένη εκπομπή είναι εκτός πραγματικότητας.
Χ.Μ.

Σεβαστών διαστάσεων λακκούβα
Μια σεβαστών διαστάσεων λακκούβα που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Παπάγου και Αναπαύσεως επί ένα περίπου χρόνο, προβληματίζει περίοικους και οδηγούς. Η πρόχειρη επικάλυψη με χώμα δεν είναι αποτελεσματική και, ως εκ τούτου, το πρόβλημα ζητά την άμεση διευθέτησή του προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Ρήγμα
Προβληματική καθίσταται η διέλευση των τετράτροχων και των δικύκλων μέσω της συμβολής των οδών Αναπαύσεως και Ζάχου,στο ύψος των φαναριών, λόγω του ρήγματος που χάσκει ορθάνοιχτο, διότι υποχώρησε το στρώμα της πίσσας που το κάλυπτε. Κατά συνέπεια, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν επιλέγεται η λωρίδα με κατεύθυνση προς Βόλο, έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα από τους καθ΄ ύλην αρμοδίους.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Ολισθηρότητα
Μεγάλη προσοχή ειδικά όταν ο καιρός είναι βροχερός χρειάζονται σε πολλά σημεία οι πεζόδρομοι μέσα στην εμπορική αγορά .
Από τις φθορές αρκετές πλάκες έχουν ξηλωθεί με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι πεζοί να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να γλιστρήσουν.
Καλό θα είναι οι Τεχνικές Υπηρεσίες να ρίξουν μία ματιά ειδικά στην Αντωνοπούλου και την Τοπάλη, πριν αρχίσουν οι πολίτες να διαμαρτύρονται.
Β.Κ

Προσεκτικότεροι
Ενώ λέμε όλοι ότι από Μάιο και μετά θα πούμε το νερό νεράκι εάν δεν προσέξουμε την αλόγιστη χρήση, από την άλλη ανοίγουμε π.χ τη βρύση για να πλύνουμε αυτοκίνητο και πεζοδρόμιο και ξεχνάμε να την κλείσουμε. Θα μου πείτε η ανομβρία… φταίει και γι αυτό, άρα ευτυχώς που έβρεξε χθες και έχουμε δικαιολογία για την αδιαφορία μας. Μόνο που τις περισσότερες φορές εμείς και πάλι πληρώνουμε το πρόβλημα.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου