ΤΟΠΙΚΑ

Το τοπικό ποδόσφαιρο

το-τοπικό-ποδόσφαιρο-851206

Επειδή άλλοι συνάδελφοι τοπικά, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, θα καλύψουν τις ανάγκες σας σχετικά με τα γεγονότα της SIEMENS, ας αναφερθούμε στο σημερινό μας σημείωμα σ΄ ένα ζήτημα που αφορά πολύ κόσμο. Το βολιώτικο ποδόσφαιρο.
Είναι γεγονός πανθομολογούμενο ότι τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρο του Βόλου βάλτωσε, κι όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, χωρίς να παραγνωρίζουμε τη μέγιστη αξία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το μυαλό όλων μας πάει στον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη Βόλου. Αναπόφευκτα.
Οι δύο ιστορικές ομάδες της περιοχής μας την τελευταία εξαετία πέρασαν από τα 40 κύματα και περιήλθαν σε πεδία αδυναμίας και σε σφαίρες ανυποληψίας. Αποδυναμώθηκαν οι δύο ομάδες, πληρώνοντας τα δομικά τους προβλήματα και κυρίως καταβάλλοντας βαρύ τίμημα, διότι κατά καιρούς έγιναν εργαλεία πολιτικής επιρροής από διάφορους τοπικούς παράγοντες. Όχι, δεν φταίνε οι διοικήσεις των τελευταίων χρόνων, όποιες κι αν ήταν αυτές. Αυτές πλήρωσαν τις συσσωρευμένες αμαρτίες του τοπικού ποδοσφαίρου. Ήθελαν και έπαθαν θα μου πείτε. Ασφαλώς. Πλην όμως το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου ως κοινωνικού, αθλητικού και οικονομικού ζητήματος, αφορά όχι στις εκάστοτε διοικήσεις, περαστικές ή μόνιμες, αλλά τις τοπικές κοινωνίες σ΄ όλο το φάσμα τους.
Ξαφνικά, εκεί που τα πάντα είχαν βαλτώσει στο βούρκο της αδιαφορίας και της φθοράς, δύο ισχυροί ποδοσφαιρικοί παράγοντες που συνδέονται με τον ένα ή άλλο τρόπο με το Βόλο, εμφανίζονται στο προσκήνιο. Ο μεν Αχιλλέας Μπέος ήδη ανέλαβε τον Ολυμπιακό Βόλου και προχωράει στην εξάλειψη του πρωτοφανούς φαινομένου των δύο ομάδων με το ίδιο όνομα στην ίδια πόλη (παγκόσμια αθλητική πρωτοτυπία) και γενικώς οι πρώτες του κινήσεις δείχνουν ότι μπήκε δυναμικά και αποφασιστικά. Από την άλλη πλευρά ο Στράτος Γιδόπουλος, παλιός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου και μεγαλοπαράγοντας της ΑΕΚ και του Πανιωνίου, πρόσφατα εκφράζει έντονο ενδιαφέρον να αναλάβει τη διοίκηση της Νίκης Βόλου.
Από τη μία πλευρά ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα κι από την άλλη όμως το αποτέλεσμα είναι που μετράει τις περισσότερες φορές. Θέλουμε να πούμε ότι οι δύο παράγοντες δεν είναι τα αγγελούδια στο χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχουν αγγελούδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το βέβαιο είναι ότι η παρουσία τους τροφοδοτεί το χαμένο ενδιαφέρον για το τοπικό ποδόσφαιρο. Ας είναι η εμπλοκή τους η αφορμή για την άνοδο των δύο ιστορικών ομάδων, οι οποίες τελευταία βρισκόταν, ασχέτως κατηγορίας, κολλημένες στον πάτο του βαρελιού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου