ΤΟΠΙΚΑ

Μπέος και Γιδόπουλος στην αρένα του Βόλου

μπέος-και-γιδόπουλος-στην-αρένα-του-βό-851206

Ο Αχιλλέας Μπέος ήδη έχει «κλείσει» μια θέση στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου. Μετράει μερικές ημέρες στο «τιμόνι» του ερυθρόλευκου συλλόγου και προαναγγέλει μεγάλα πράγματα. Ο Στράτος Γιδόπουλος βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Νίκη για να αναλάβει την ομάδα της Νέας Ιωνίας. Αν πει το ναι, δύο ισχυροί παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχουν γράψει την δική τους ιστορία, θα «μονομαχήσουν» στην αρένα του μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου.
Η επιστροφή του Μάκη Ψωμιάδη, όπως φαίνεται, μέσω Καβάλας, ήταν μόνο η αρχή. Δύο «γνήσιοι» ποδοσφαιρικοί παράγοντες, δύο «ατόφιοι μάγκες» του ελληνικού ποδοσφαίρου, προσπαθούν να κάνουν δυναμική επιστροφή μέσω Ολυμπιακού και Νίκης. Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχει μια τέτοια κόντρα; Γιδόπουλος και Μπέος, όπως είναι γνωστό άλλωστε, έχουν προηγούμενα από τον Πανιώνιο… Οι δυο τους αποτέλεσαν «καταστρεπτικό» συνδυασμό. Υπήρξαν μαζί στη διοίκηση του Πανιωνίου τη σεζόν 1995-96. Ο Γιδόπουλος στο μάνατζμεντ και ο Μπέος στη γενική αρχηγία της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Το αποτέλεσμα; Ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε στην Β’ Εθνική! Κάποτε οι δύο τους δηλαδή υπήρξαν στενοί συνεργάτες, αλλά μετά από αυτή την εξέλιξη, σύμφωνα με τα παρασκήνια που κυκλοφορούν, ο παρορμητικός Αχιλλέας Μπέος έριξε τις ευθύνες στον Γιδόπουλο και τότε όλα άλλαξαν…

Στη μέση ο Καϊμακάμης
Αυτή την στιγμή όμως υπάρχει και ο Πέτρος Καϊμακάμης, που βρίσκεται στη μέση και παίζει ρόλο στην κόντρα που ξεκινά, αν ο Γιδόπουλος πει το «ναι».
Ο Μπέος με την ανάμειξή του στον Ολυμπιακό παίρνει ουσιαστικά την εκδίκηση από τον πρώην του φίλο Πέτρο Καϊμακάμη, που τα «χάλασαν» και είπαν βαριές κουβέντες, όταν πριν δυο χρόνια ο πρώτος ήρθε για να πάρει τη Νίκη και να κάνει στη συνέχεια συγχώνευση. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου κατηγόρησε τον μεγαλομέτοχο της Νίκης για αθέτηση υποσχέσεων και δήλωσε ότι χάλασε μια φιλία πολλών χρόνων.
Ο Στράτος Γιδόπουλος από την άλλη θεωρεί άξιο εμπιστοσύνης τον Πέτρο Καϊμακάμη, τον γνωρίζει από την ΑΕΚ και εκφράζει την εκτίμησή του. Ο τελευταίος με τη σειρά του, δίνοντας την κυανόλευκη ομάδα στον Γιδόπουλο, θα έχει απαντήσει στην πρόκληση του Μπέου, ενώ ο Γιδόπουλος αν πετύχει το πείραμα της Νίκης θα αποδείξει ότι δεν είναι τόσο ανίκανος, όσο κάποτε τον θεωρούσε ο Μπέος.
Αυτή η κόντρα μεταξύ Μπέου – Γιδόπουλου, κρατάει βέβαια είκοσι χρόνια, αλλά από την άλλη στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν ξεχνιέται.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και ο Αχιλλέας της… Ν. Ιωνίας
Ο Αχιλλέας Μπέος έδειχνε από τότε που αποχώρησε από τον Πανιώνιο ότι δεν μπορούσε να μείνει μακριά από το ποδόσφαιρο. Φαινόταν ότι αργά ή γρήγορα θα επέστρεφε. Το επιδίωξε άλλωστε, προσπαθώντας να κάνει τη συγχώνευση στο Βόλο μεταξύ Νίκης και Ολυμπιακού, αλλά δεν του βγήκε και στην συνέχεια ασχολήθηκε με τα… κοινά του Ηρακλή.
Τη φυσιογνωμία του Στράτου Γιδόπουλου είχαν αρχίσει να την ξεχνούν σιγά σιγά οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου. Δείχνει αποφασισμένος όμως να επιστρέψει και να ασχοληθεί δυναμικά με το σπορ.
Το παράδοξο είναι ότι ο Αχιλλέας Μπέος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το πατρικό του ήταν στη Νέα Ιωνία, ενώ το γεγονός ότι ασχολούνταν με το «αδελφικό» σωματείο της Νίκης, τον Πανιώνιο, έδειχνε φιλονικιώτικα αισθήματα. Το ίδιο αποδεικνύονταν και από τα φιλικά του Πανιωνίου, που σπάνια αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ κάθε φορά που η Νίκη αντιμετώπιζε την ομάδα της Νέας Σμύρνης, τιμούσε και επευφημούσε τον Αχιλλέα Μπέο. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού τον είχαν στη μαύρη λίστα για τη συμπάθεια που έδειχνε στην ομάδα της Νέας Ιωνίας.
Ο Στράτος Γιδόπουλος, από την άλλη, στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 ήταν σύμβολο για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Υπερασπίστηκε την εστία των ερυθρολεύκων, ενώ είχε σκοράρει μια φορά μάλιστα με πέναλτι κόντρα στον Αρη!
Τώρα όμως καλούνται να αφήσουν στην άκρη τις αναμνήσεις τους και να κοιτάξουν το «αύριο», καθώς η πρόκληση και για τις δυο ομάδες είναι μεγάλη.

Από την αδιαφορία στους επενδυτές
Εκεί που το βολιώτικο ποδόσφαιρο δεν είχε στον ήλιο μοίρα, ξαφνικά όλα δείχνουν να αλλάζουν από την μία μέρα στην άλλη. Ο διασπασμένος Ολυμπιακός δείχνει ότι μπορεί να γίνει ξανά ενιαίος και δυνατός, ενώ η Νίκη έχει ελπίδες να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της… Στο Βόλο οι φίλαθλοι δηλώνουν ήδη ενθουσιασμένοι, ενώ στη Νέα Ιωνία παρακολουθούν αμέτοχοι και λίγο καχύποπτα ακόμη τις εξελίξεις.
Το σίγουρο είναι ότι και οι δυο παράγοντες, όταν ασχολούνται με κάποια ομάδα, έχουν δείξει ότι διαθέτουν υψηλές βλέψεις. Ο Αχιλλέας Μπέος θέλει να φέρει τον Ολυμπιακό στην Σούπερ Λιγκ, ενώ ο Στράτος Γιδόπουλος ακόμη κι αν δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του -αφού προς στιγμήν δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό- σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνωρίζουν, αυτό που θέλει είναι να κάνει τη Νίκη ανερχόμενη δύναμη.
Αν τα πράγματα πάνε κατ’ ευχή και όπως θα περίμεναν οι φίλαθλοι της ομάδας, τότε ο Βόλος μπορεί να γίνει η νέα δύναμη του επαρχιακού ποδοσφαίρου. Αλλωστε το ίδιο συνέβη και στο Ηράκλειο, με τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη να βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία και να συνυπάρχουν στην ίδια πόλη.
Με τέτοιους παράγοντες ίσως μπορεί τελικά η Μαγνησία να έχει δύο ομάδες στην Σούπερ Λιγκ… Για να δούμε όμως… Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι εκτός από τους «δεσμούς» που έχουν με το Βόλο από το παρελθόν, μετράνε κι ως προσωπικότητες στα… στέκια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου