ΤΟΠΙΚΑ

Διάρρηξη στη «Διακονία» με λεία τα ρούχα των άπορων!

διάρρηξη-στη-διακονία-με-λεία-τα-ρού-460764

Ανω – κάτω ο χώρος μετά τη διάρρηξη

Στο στόχαστρο αγνώστων διαρρηκτών τέθηκε για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο μόλις εβδομάδων ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μ. Δημητριάδος, που λειτουργεί ως παράρτημα του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος».

Οι υπεύθυνοι του χώρου αντίκρισαν σοκαρισμένοι, χθες το πρωί, την εικόνα που παρουσίαζαν ρούχα και παπούτσια, σε μια άμορφη μάζα, διάσπαρτα στο χώρο, μαρτυρώντας την δράση αγνώστων, οι οποίοι όπως φαίνεται εισήλθαν στον εκθεσιακό χώρο του Σταθμού, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο χώρος, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γλάδστονος και Γ. Καρτάλη, εκεί όπου δεκάδες άποροι συμπολίτες μας προμηθεύονται δωρεάν τα αναγκαία για την καθημερινή τους διαβίωση, θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο χθες το πρωί, προκαλώντας οδυνηρά συναισθήματα σε όσους βρέθηκαν αντιμέτωποι με το δυσάρεστο θέαμα, για το οποίο υπάρχει, εξάλλου, σχετικά αναφορά και στην ιστοσελίδα του «Εσταυρωμένου».

Οι άγνωστοι εκτιμάται ότι εισήλθαν από την πίσω πλευρά, δρασκελώντας έναν τοίχο 4 μέτρων, που φράσσεται από ψηλό κάγκελο. «Πως μπόρεσαν» αναρωτιέται ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «ο Εσταυρωμένος».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο π. Θεόδωρος αναφέρει ότι το γεγονός καταγγέλθηκε στα αρμόδια όργανα μόλις έγινε αντιληπτό από τους υπεύθυνους του χώρου, ενώ άνδρες της Ασφάλειας έσπευσαν επιτόπου. «Οι άγνωστοι που εισέβαλαν στο χώρο, αφαίρεσαν επιλεκτικά ρούχα, κυρίως παιδικά και γυναικεία και υποδήματα. Είναι θλιβερό, τονίζει ο π. Θεόδωρος, όταν μπορούν δωρεάν, με ένα ευγενικό λόγο να προμηθευτούν ότι χρειάζονται, να κλέβουν και να καταστρέφουν. Το γεγονός όμως αυτό, δεν μας πτοεί. Εμείς, καταλήγει ο π. Θεόδωρος, θα συνεχίσουμε το έργο μας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου