ΤΟΠΙΚΑ

Υγρός «τάφος» για λουόμενες ~ ΔΥΟ ΠΝΙΓΜΟΙ ΣΕ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ

υγρός-τάφος-για-λουόμενες-δυο-πνιγμ-461753

Νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή του Αη Γιάννη ανασύρθηκε 37χρονη – Δεύτερο θύμα 76χρονη χθες στα Πευκάκια

Τραγικό τέλος έλαβαν οι διακοπές στο Ανατολικό Πήλιο για 37χρονη Ελληνοολανδέζα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στη θαλάσσια περιοχή του Αη Γιάννη. Το μπάνιο για την άτυχη γυναίκα ήταν το τελευταίο και ο θάνατός της σκόρπισε το θρήνο στους οικείους της.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Με το θάνατο της 37χρονης στη θάλασσα άνοιξε δυστυχώς για το φετινό καλοκαίρι η λίστα των πνιγμών, που μακραίνει κάθε χρόνο τους μήνες των θερινών μπάνιων μέχρι και τις αρχές του φθινοπώρου. Μόλις ένα 24ωρο μετά, δηλαδή χθες το μεσημέρι, στα Πευκάκια ακολουθούσε το δεύτερο περιστατικό πνιγμού. Θύμα αυτή τη φορά 76χρονη συνταξιούχος, από την Άλλη Μεριά.

Στον Αη Γιάννη. Με κολύμπι επέλεξε να ξεκινήσει την ημέρα της, νωρίς το πρωί της περασμένης Κυριακής, η 37χρονη Ελληνοολανδέζα, που απολάμβανε τις διακοπές της στις παραλίες του Πηλίου. Ενώ κολυμπούσε αισθάνθηκε αδιαθεσία και άρχισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να καλεί σε βοήθεια. Κανείς, όμως, δεν πρόλαβε να βοηθήσει την άτυχη γυναίκα, η οποία ανασύρθηκε νεκρή από λιμενικούς που έσπευσαν στο σημείο, όταν ενημερώθηκαν για τον κίνδυνο που διέτρεχε άνθρωπος στη θάλασσα, γύρω στις 9 το πρωί.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η 37χρονη αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της. Στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όπου διεκομίσθη, οι γιατροί απλά περιορίστηκαν να βεβαιώσουν το θάνατό της.

Στα Πευκάκια. Ο δεύτερος πνιγμός καταγράφηκε από τους λιμενικούς Βόλου, ένα 24ωρο αργότερα. Το μεσημέρι μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της, ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή στα Πευκάκια. Πρόκειται για 76χρονη συνταξιούχο από την Αλλη Μεριά. Λουόμενοι έσπευσαν κοντά της, όταν διαπίστωσαν ότι δεν είχε τις αισθήσεις της. Ανασύρθηκε στη στεριά, αλλά είχε ήδη εκπνεύσει. Στο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Χωρίς ναυαγοσώστες

Οι πολυσύχναστες παραλίες στη Μαγνησία, πάντως, συνεχίζουν να παραμένουν με άδειες τις εξέδρες των ναυαγοσωστών. Αιτία, σύμφωνα με πηγές από τους δήμους, αποτέλεσαν οι εκλογές του Μαΐου, εξαιτίας των οποίων πάγωσε κάθε διαδικασία για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν είχε δώσει νωρίτερα την έγκριση των προσλήψεων, πριν δηλαδή σταματήσουν λόγω της κάλπης. Πλέον, οι Οικονομικές Επιτροπές των δήμων συντομεύουν τη διαδικασία για την έγκριση των προσλήψεων, ώστε να ακολουθήσουν οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Η προθεσμία που έχει δοθεί στους δήμους από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, πριν αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα, είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου