ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΠΑΣΟΚ: Σύγκρουση για τον Περιφερειακό

Τελευταία ενημέρωση: 2008-06-21, 00:00:00
Η κυβέρνηση επιμένει ότι όλα βαίνουν καλώς στον Περιφερειακό διά στόματος του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου.
Από την αξιωματική αντιπολίτευση, δια του πολιτικού της εκπροσώπου Γιάννη Μαγκριώτη που περιόδευσε χθες στο έργο, γίνεται λόγος για “εγκληματικές καθυστερήσεις”.

Για τις καθυστερήσεις στον Περιφερειακό χθες έκανε παρέμβαση και ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης, καλώντας την πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Ξανθόπουλος στο περιθώριο του συνεδρίου του ΣΕΓΜ ρωτήθηκε για τις καθυστερήσεις στο έργο και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, και αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους, τόνισε δε ότι οι δυσκολίες με την αρχαιολογία έχουν ξεπεραστεί και ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί το έργο.
“Πιστεύω ότι σε ένα χρόνο από σήμερα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα”, το έργο θα έχει τελειώσει, επισήμανε ο κ. Ξανθόπουλος, διαβεβαιώνοντας επίσης ότι έχουν δρομολογηθεί και οι απαλλοτριώσεις για την τρίτη φάση του έργου.

Περιοδεία του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ

Ο πολιτικός εκπρόσωπος ΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης, μετά την περιοδεία του κλιμακίου στον Περιφερειακό, παρουσία του Νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια έκανε λόγο για πρωτοφανή κυβερνητική ολιγωρία, υπογραμμίζοντας επίσης ότι όλα τα προβλήματα έχουν προκύψει από την κυβέρνηση και την απόφασή της να προχωρήσει σε δραστική μείωση των κονδυλίων στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

“Είναι αδιανόητο. Εδώ και μία διετία θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί, τόνισε ο κ. Μαγκριώτης. Το έργο της Περιφερειακής Οδού Βόλου είναι ζωτικής σημασίας για την στοιχειώδη ανακούφιση από το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης του Βόλου, για την γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, των κατοίκων του Νομού αλλά και των επισκεπτών.
Η κατασκευή του έργου σταμάτησε λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης από την κυβέρνηση στα πλαίσια της γενικότερης οικονομικής πολιτικής της.
Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να χρηματοδοτήσει το έργο, να δώσει λύση στην ασφαλή ανάδειξη των αρχαιοτήτων που έχουν αποκαλυφθεί και να χρηματοδοτήσει την μελέτη και την κατασκευή των αναγκαίων ανισόπεδων κόμβων.
Το έργο πρέπει να τελειώσει γρήγορα, να είναι ολοκληρωμένο, για να παρέχει ασφάλεια τόσο στους μετακινούμενους, όσο και στους κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Βόλου
Με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το έργο του Περιφερειακού ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ως Δήμος Βόλου ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας με τους πολίτες, που ζητούν από το ΥΠΕΧΩΔΕ να αναλάβει επιπλέον τις ευθύνες του, ολοκληρώνοντας το έργο του Περιφερειακού που έχει μετατραπεί «σε γιοφύρι της Άρτας», θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο την ασφάλεια πεζών και διερχόμενων οδηγών.
Σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς απαιτούμε από την Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες και να διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες, έτσι ώστε το έργο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην πόλη ένας Περιφερειακός λειτουργικός και ασφαλής για τους πολίτες.
Δεν είναι δυνατόν στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο της οδού Λαρίσης έως τον Κραυσίδωνα μία σειρά από εκκρεμότητες να φρενάρουν την κατασκευή 700 μέτρων, που θα επιτρέψουν την απόδοσή του Περιφερειακού στην κυκλοφορία.
Η εργολαβία «σκούπα» πρέπει να προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς, οι κακοτεχνίες πρέπει να αποκατασταθούν, οι απαλλοτριώσεις για την σύνδεση του Περιφερειακού με τον δρόμο Βόλου-Αγριάς επιβάλλεται να προχωρήσουν σύντομα, όπως επίσης η εκπόνηση και προκήρυξη οριστικής μελέτης της σύνδεσης της οδού Λαρίσης με την Μπουρμπουλήθρα.
Σε αυτό τον αγώνα για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Διεκδικούμε τα αυτονόητα και μπροστά σε αυτό δεν πρόκειται να σταματήσουμε να απαιτούμε την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα ενός έργου που είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας.»
Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της χθεσινής ημερίδας στο Ξενία από το ΣΕΓΜ ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης έθεσε το θέμα στον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Ξανθόπουλο, ζητώντας τη διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων που αφορούν στο έργο, υπογραμμίζοντας την έντονη ανησυχία των φορέων για την ανείπωτη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του Περιφερειακού.

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
8
=