ΤΟΠΙΚΑ

ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ: Στη φυλακή ο 38χρονος από τη Σκόπελο

πορνογραφια-στη-φυλακή-ο-38χρονος-από-τ-851206

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου ο 38χρονος φωτογράφος που είχε συλληφθεί πριν από ένα μήνα περίπου για παράβαση του νόμου περί πορνογραφίας ανηλίκων. Μετά τη σύλληψή του Εισαγγελέας και Ανακριτής είχαν διαφωνήσει αν θα πρέπει να προφυλακιστεί μετά την απολογία του ο 38χρονος, με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου να κάνει δεκτή χθες την εισήγηση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέα Ζήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προέκυψε μετά την σύλληψη του 38χρονου, ο ίδιος ήταν μέλος κυκλώματος στην Ελλάδα, που εξαρθρώθηκε και διακινούσε μέσω διαδικτύου πορνογραφικό υλικό με παιδιά.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης, ο 38χρονος εισερχόταν σε σελίδες παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο και λάμβανε φωτογραφίες, τις οποίες στη συνέχεια καταχωρούσε στην προσωπική του ιστοσελίδα ή της αποθήκευε σε CD, τα οποία και διακινούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα σκληρό από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς οι φωτογραφίες περιλάμβαναν ακόμη και τετράχρονα παιδιά σε ερωτικές στάσεις.
Ο ίδιος ενώπιον του Εισαγγελέα αλλά και του Ανακριτή ανέφερε ότι δεν γνώριζε τι περιείχαν τα πακέτα δεδομένων που «κατέβαζε» από το διαδίκτυο, ωστόσο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την ύπαρξη των εκατοντάδων φωτογραφιών.
Η σύλληψη του 38χρονου έγινε μετά την συνεργασία που είχε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την Ιντερπόλ. Αστυνομικοί της Ιντερπόλ είχαν εντοπίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και στη συνέχεια ειδοποίησαν τις ελληνικές αρχές.
Πριν από το Πάσχα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν τα ίχνη του, στη συνέχεια ειδοποίησαν την Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να γίνει χρήση του Π.Δ. 47/2005 που αφορά στις διαδικασίες, τεχνικές και οργανωτικές εγγυήσεις για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τη διασφάλισή του. Σύμφωνα με το Π.Δ που τέθηκε σε ισχύ πριν από λίγο καιρό, δίνεται το δικαίωμα στις Αρχές να ελέγξουν όλα τα στοιχεία του χρήστη μέσω του παρόχου, ο οποίος άμεσα πρέπει να παραδώσει τα στοιχεία μέσα σε διάστημα 3 ωρών. Ετσι μετά την παρακολούθηση όλων των ηλεκτρονικών κινήσεων του φωτογράφου τον τελευταίο μήνα, δόθηκε σήμα για την σύλληψή του από αστυνομικούς του Α.Τ. Σκοπέλου.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα τροποποιήθηκε και το άρθρο 348Α του Ποινικού Κώδικα για την παιδική πορνογραφία, που είναι πλέον ιδιαίτερα αυστηρός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου