ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλα μποφόρ… «έδεσαν» την Αργώ στην Ερέτρια

μεγάλα-μποφόρ-έδεσαν-την-αργώ-στην-851206

Η «ΑΡΓΩ» μετά από την τριήμερη «παγίδευσή» της στη Χαλκίδα, με στόχο να προχωρήσει όσο το δυνατό περισσότερο στην προγραμματισμένη της διαδρομή, εφόσον το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες, ξεκίνησε χθες στις 5 τα ξημερώματα ξανά το ταξίδι της.
Χωρίς ιδιαίτερα ευνοϊκό άνεμο το σκάφος νωρίς το μεσημέρι ξεπέρασε την ακτή Αγίων Αποστόλων Αττικής, έχοντας διανύσει ήδη 25 μίλια. Από εκείνο το σημείο και μέσα σε ελάχιστα λεπτά το πλοίο βρέθηκε αντιμέτωπο με αντίθετο ισχυρό αέρα πλέον των 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η προσπέλασή του από το νότιο Ευβοϊκό προς τον Κόλπο Πεταλιών, αλλά και να κινδυνεύει να εξοκείλει στην ακτή της Αττικής.
Μετά από αρκετές δοκιμές ο κυβερνήτης και οι βαθμοφόροι του καραβιού, προκειμένου να προστατευτεί το πλοίο από ζημιές και το πλήρωμα από ατυχήματα, ανέστρεψαν πορεία και τελικά αγκυροβόλησαν στην Ερέτρια, ως τον ασφαλέστερο λιμένα καταφυγής της «ΑΡΓΟΥΣ» στην ευρύτερη περιοχή.
“Αυτή η εμπειρία δοκίμασε τα όρια του σκάφους, που είναι απίστευτα υψηλά, βελτίωσε ακόμη περισσότερο την ικανότητα και τις αντοχές του πληρώματος και δίδαξε όλους άλλη μία φορά ότι ο άνθρωπος –ναυτικός πρέπει να λειτουργεί έξυπνα και με επίγνωση της αδυναμίας του μπροστά στη φύση» σχολίαζε ο κ. Απόστολος Κούρτης μετά τον ελλιμενισμό στην Ερέτρια.
Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά τον απρογραμμάτιστο και ανεπίσημο κατάπλου της «ΑΡΓΟΥΣ» στο λιμάνι της Ερέτριας, το πλήρωμά της απόλαυσε μία πραγματικά αυθόρμητη και θερμή υποδοχή από τους κατοίκους της πόλης και φιλοξενήθηκε για αρκετές ώρες στην παραλία της.
Επίσης, πριν την αναχώρηση του συνοδευτικού πλοίου από τη Χαλκίδα, επιβιβάστηκε και γιατρός για την κάλυψη αναγκών πρωτοβάθμιας φροντίδας, που τυχόν χρειαστούν μέλη της αποστολής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου