ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερις τόνοι για τους Σέρβους ~ ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΓΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

τέσσερις-τόνοι-για-τους-σέρβους-μεγαλ-463298

Η συμπαράσταση του κόσμου έχει γεμίσει ασφυκτικά την αποθήκη της Μητρόπολης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο κάλεσμα της Μητρόπολης Δημητριάδος για συμπαράσταση στους πλημμυροπαθείς της Σερβίας, καθώς υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει τους τέσσερις τόνους, τα είδη που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής.

Πολυμελής ομάδα εθελοντών της τοπικής Εκκλησίας, με την συνδρομή του «Εσταυρωμένου», εργάζονται πυρετωδώς για τη διαλογή κατά είδος και την συσκευασία της, τεράστιας σε όγκο, ανθρωπιστικής βοήθειας, που μεταφέρεται σε καθημερινή σχεδόν βάση από τους ενοριακούς ναούς, στον κεντρικό αποθηκευτικό χώρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, που βρίσκεται στο Συνεδριακό Κέντρο στα Μελισσάτικα.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα είδη που έχουν συγκεντρωθεί και θα αποσταλούν άμεσα στους πλημμυροπαθείς της Σερβίας, περιλαμβάνουν ενδύματα για όλες τις ηλικίες, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, ενώ έχουν παράλληλα συγκεντρωθεί τρόφιμα και απορρυπαντικά.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Αλέξανδρος Γκάτζιτς, ο οποίος κατάγεται από τη Σερβία και προσφέρει έργο διακονίας στην τοπική Εκκλησία, υπογραμμίζει ότι «τα τρόφιμα υπολογίζονται σε τρεις τόνους και τα ενδύματα, σε σαράντα κυβικά περίπου. Τα τέσσερα πέμπτα της βοήθειας που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής είναι τρόφιμα και το ένα πέμπτο αντίστοιχα, τρόφιμα και απορρυπαντικά». Ολα τα παραπάνω είδη συγκεντρώνονται αρχικά στους ενοριακούς ναούς της Μητρόπολης και δείχνουν την πολύ μεγάλη ευαισθησία με την οποία περιβάλλει η κοινωνία, σε όλο το εύρος της Μητροπολιτικής περιφέρειας, όσους έχουν ανάγκη.

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας θα συνεχιστεί έως και σήμερα στους ενοριακούς ναούς, ενώ την επόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι θα προωθηθεί στον προορισμό της.

Στο μεταξύ «όσοι επιθυμούν να συνδράμουν την προσπάθεια, προσφέροντας διάφορα είδη, μπορούν να τα φέρνουν τις επόμενες μέρες στο συνεδριακό της Μητρόπολης» αναφέρει ο π. Αλέξανδρος και προσθέτει ότι «είναι εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κόσμου και η βοήθεια των εθελοντών. Εάν υπάρχει δυνατότητα, υπογραμμίζει ο ίδιος, λόγω του μεγάλου όγκου των ρούχων που έχουν συγκεντρωθεί, όσοι επιθυμούν, μπορούν να συνδράμουν την προσπάθεια και με τρόφιμα, φάρμακα και απολυμαντικά – απορρυπαντικά».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο της Μητρόπολης που αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς, τα είδη, τα οποία θα συγκεντρώνονται μέχρι σήμερα σε όλες τις ενορίες, είναι τα εξής: απολυμαντικά είδη βασικής καθαριότητας (χλωρίνες – απορρυπαντικά), είδη προσωπικής καθαριότητας, πάνες για μωρά και ηλικιωμένους, είδη ρουχισμού (φόρμες, εσώρουχα, κάλτσες, αδιάβροχα, ρούχα καλοκαιρινά, παπούτσια), κουβέρτες – υπνόσακοι, είδη διατροφής (γάλα εβαπορέ ή σε σκόνη, παιδικές τροφές, κονσέρβες, ζυμαρικά, όσπρια, εμφιαλωμένο νερό), φάρμακα (ινσουλίνες – παυσίπονα).

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου