ΤΟΠΙΚΑ

Η Ολλανδία θέλει να συνεχίσει να ζει το όνειρο… με 4η νίκη

η-ολλανδία-θέλει-να-συνεχίσει-να-ζει-τ-851206

Ολλανδία και Ρωσία θα παλέψουν σήμερα Σάββατο στο «Σαντ Τζέικομπ Παρκ» (21:45) της Βασιλείας για μια θέση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλες φιλοδοξίες και η κόντρα τους αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ειδικά η Ολλανδία είναι από τις αποκαλύψεις του EURO, καθώς πέρασε στα προημιτελικά με τρεις νίκες και αποδίδοντας το ποιοτικότερο έως τώρα ποδόσφαιρο στη διοργάνωση.
Η Ολλανδία πέρασε από τη φάση των ομίλων με τρεις νίκες, συντρίβοντας μάλιστα Γαλλία και Ιταλία, και θέλει τη νίκη κόντρα στη Ρωσία για να συνεχίσει την πορεία της προς την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, που έχει μείνει στην ιστορία των EURO για το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στον τελικό του 1988 με αντίπαλο τη Σοβιετική Ένωση, θέλει να γράψει άλλη μία χρυσή σελίδα στην καριέρα του, αυτή τη φορά ως προπονητής.
Και τα πρώτα δείγματα αφήνουν πολλές υποσχέσεις. Ο Ολλανδός τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τέσσερις αμυντικούς, πέντε μέσους και κορυφή στην επίθεση τον Φαν Νίστελροϊ. Με τον Σνάιντερ οργανωτή, οι Ρόμπεν, Κόιτ και Φαν Ντερ Φάαρτ θα επιχειρήσουν να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία της Ρωσίας.
Από την άλλη πλευρά ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας, Γκούους Χίντινκ, ξέρει πολύ καλά την εθνική ομάδα της χώρας του και γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά των «οράνιε». Με κινητήριο μοχλό τον Αντρέι Αρσάβιν και αιχμή τον Παβλιουτσένκο, ο Χίντινκ θα επιχειρήσει να ανατρέψει τα προγνωστικά και να αφήσει την Ολλανδία εκτός ημιτελικών.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σλοβάκος Λούμπος Μίχελ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μάρκο Φαν Μπάστεν): Φαν ντερ Σαρ, Μπουλαρούζ, Ματάισεν, Οϊγερ, Φαν Μπρόνκχορστ, ντε Γιόνγκ, Φαν ντερ Φάαρτ, Κόιτ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Νίστελροϊ.

ΡΩΣΙΑ (Γκούους Χίντινκ): Ακινφέεφ, Ανιούκοφ, Κολόντιν, Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόφ, Σέμακ, Μπιλιαλετντίνοφ, Ζιριάνοφ, Σεμσόφ, Αρσάβιν, Παβλιουτσένκο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου