ΤΟΠΙΚΑ

Για ώρες χωρίς νερό

για-ώρες-χωρίς-νερό-463765

Καταγγέλλουν ότι μένουν τις τέσσερις τελευταίες ημέρες κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου

Το νερό – νεράκι, λένε καθημερινά κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου. Τις τέσσερις τελευταίες ημέρες μένουν συνεχώς χωρίς νερό επί ώρες, καταγγέλλοντας κακοδιαχείριση του δικτύου ύδρευσης από πλευράς της ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με δημότες, επί τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ έχουν γίνει… μόνιμοι κάτοικοι Ν. Αγχιάλου για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης. Την ώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει και οι ανάγκες σε κατανάλωση νερού αυξάνονται, οι βρύσες στην περιοχή, στερεύουν.

Οπως περιγράφουν, το ένα μετά το άλλο, ολόκληρα τμήματα της δημοτικής ενότητας Ν. Αγχιάλου, από τις αρχές της εβδομάδας, μένουν χωρίς νερό. Οι διακοπές στην υδροδότηση διαρκούν έως και έξι ώρες, «δένοντας τα χέρια» των πολιτών που δεν μπορούν ούτε καν να μαγειρέψουν.

Χαρακτηριστική η χθεσινή ημέρα. Στις δέκα το πρωί, συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε σε διακοπή της υδροδότησης ενός ολόκληρου τομέα, η βλάβη αποκαταστάθηκε στις 12 το μεσημέρι, αλλά νερό έτρεξε και πάλι από τις βρύσες, στις 3:40 το απόγευμα.

Σύμφωνα με δημότες, το δίκτυο ύδρευσης είναι προβληματικό. «Κάθε καλοκαίρι, οπότε και η κατανάλωση νερού αυξάνεται κυρίως στο παραλιακό μέτωπο, η ΔΕΥΑΜΒ δίνει μεγαλύτερη πίεση στη ροή του νερού, με αποτέλεσμα να σπάνε οι σωληνώσεις. Πρόκειται για κακή διαχείριση του δικτύου από τη ΔΕΥΑΜΒ», ανέφερε πολίτης, ο οποίος περιέγραφε ότι ολόκληρη η περιοχή είναι σκαμμένη σε διαφορετικά σημεία για την αποκατάσταση των σπασμένων σωληνώσεων.

Οι διαμαρτυρίες των πολιτών είναι έντονες στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ. Υπάλληλος ισχυρίστηκε σε διαμαρτυρόμενο δημότη ότι είναι χαλασμένος ο μειωτής και δεν υπάρχει ανταλλακτικό. Σε κάθε περίπτωση, η υπομονή των κατοίκων, που επιπλέον απειλούνται και με οριστική διακοπή της υδροδότησης αν δεν εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους προς την επιχείρηση, δείχνει να στερεύει…

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου