ΤΟΠΙΚΑ

Σήκωσαν τα μανίκια…

σήκωσαν-τα-μανίκια-464068

Εξόρμηση εθελοντικού καθαρισμού στο παρκάκι στο λιμάνι της Αγχιάλου

Με σύνθημα «Βοηθάμε για να ομορφαίνουμε τον τόπο μας», oΦιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου, πραγματοποιεί την πρώτη καλοκαιρινή εξόρμηση εθελοντικού καθαρισμού στο παρκάκι στο λιμανάκι και της παραλίας προς τα «Κόκκινα» της Νέας Αγχιάλου.

Το ραντεβού έχει δοθεί στο λιμανάκι αύριο Κυριακή 15 Ιουνίου στις 7.00 το πρωί, «για να μη μας πιάσει ο ήλιος, αλλά θα δεχτούμε και τους ολίγον αργοπορημένους» υπογραμμίζουν τα μέλη του Συλλόγου. Απαραίτητα εργαλεία τα γάντια για όλους, καπελάκια, νερό, χορτοκοπτικά, τσουγκράνες, τσάπες, πριόνια, κλαδευτήρια μικρά και μεγάλα και όλα τα συναφή και οπωσδήποτε κέφι και όρεξη για δουλειά.

«Είναι στο χέρι μας να έχουμε μια καθαρή πόλη, ομορφότερες παραλίες, μια ζηλευτή Ελλάδα, ένα πλανήτη με μέλλον. Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να δώσουν το παρών» αναφέρουν οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας.

Στο μεταξύ, ανάλογη πρωτοβουλία υλοποιήθηκε προχθες στην παραλία της Νέας Αγχιάλου, με οργανωτή το Φιλοπρόοδο Σύλλογο Νέας Αγχιάλου και συνεργάτες το Δήμο Βόλου, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Μαγνησίας και κύριους πρωταγωνιστές τους μαθητές του «Ευγένειου» 1ου Δημοτικού Σχολείου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου με του δασκάλους τους, σε μια συμβολική κίνηση καθαρισμού στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Οι μικροί μαθητές είχαν ετοιμάσει τις ζωγραφιές τους για το καθαρό περιβάλλον και τον εθελοντισμό, έκαναν ομάδα ανακύκλωσης και διαχώρισαν ότι υλικά μάζεψαν και υποσχέθηκαν ότι ο σεβαστός στο χώρο που ζουν θα αποτελεί καθημερινό τρόπο ζωής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου