ΤΟΠΙΚΑ

Τσαντάκιας «σάρωνε» Παρασκευή και 13

τσαντάκιας-σάρωνε-παρασκευή-και-13-464527

Αμεσα αστυνομικοί βρέθηκαν στα ίχνη του δράστη, ο οποίος προκάλεσε τρόμο στο Βόλο

Κινούμενος με μοτοσικλέτα τσαντάκιας προσέγγισε νεαρή, η οποία κινούνταν με ποδήλατο, σε κεντρικό σημείο του Βόλου, χθες το μεσημέρι. Κάτω από το φως της ημέρας και με κίνηση στους δρόμους, ο δράστης άπλωσε το χέρι του για να αρπάξει την τσάντα της νεαρής, κάνοντάς τη μέσα στον τρόμο που βίωσε να χάσει την ισορροπία του ποδηλάτου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Ο δράστης, όμως, φαίνεται ότι δεν ήταν προληπτικός… αφού αγνόησε ότι ήταν Παρασκευή και 13. Ηταν, όμως, γκαντέμης. Τη στιγμή που άρπαξε την τσάντα, τα κλειδιά της νεαρής έπεσαν, εκείνος ξαφνιάστηκε και η τσάντα του έφυγε από τα χέρια. Η γκαντεμιά του είχε και συνέχεια. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, ανέπτυξε ταχύτητα με τη μηχανή, η οποία όμως έσβησε μόλις διένυσε ελάχιστα μέτρα… Παράτησε τη δίκυκλη και έτρεξε να εξαφανιστεί.

Τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, όπου μετέβη η νεαρή για να καταγγείλει το συμβάν, απασχολούσαν ήδη άλλες δύο περιπτώσεις αρπαγής τσαντών, που είχαν σημειωθεί λίγο νωρίτερα. Από τις συντονισμένες έρευνες και την προσεκτική αξιοποίηση των στοιχείων, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας οδηγήθηκαν γρήγορα στο νεαρής ηλικίας δράστης, χρήστη ουσιών σύμφωνα με πληροφορίες, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής και στις τρεις τσαντιές.

Ο δράστης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα θύματά του συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Βόλου.

Αλλοι δύο τσαντάκηδες

Σε άλλη περίπτωση, προχθές, άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν στο Βόλο, κατηγορούμενα για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου και αρπαγή τσάντας από ηλικιωμένη.

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Μαγνησίας συνελήφθησαν δύο 17χρονοι, από τους οποίους ένας ημεδαπός και ένας υπήκοος Αλβανίας.

Οι δύο ανήλικοι αφαίρεσαν τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 39χρονου. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας (Πέμπτη) κινούμενοι με το κλεμμένο δίκυκλο άρπαξαν την τσάντα 68χρονης, που βάδιζε στο δρόμο. Η τσάντα περιείχε το χρηματικό ποσό 170 ευρώ και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση-αξιολόγηση στοιχείων, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Το δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου