ΤΟΠΙΚΑ

Είχε σχέση η αποπομπή;

είχε-σχέση-η-αποπομπή-851206

Το απόστημα έσπασε και η πολιτική ατμόσφαιρα βρώμισε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκτός από τα ονόματα που μέχρι στιγμής έχουν εμπλακεί μέχρι τα μπούνια, θα ακολουθήσουν και άλλα, πιθανότατα και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Σήμερα πιθανώς να ακουστούν πράγματα και θάματα.
Σημαντικότερη από πολιτικής απόψεως η χθεσινή γραπτή δήλωση του Κώστα Σημίτη, μέσω της οποίας αδειάζει τους άλλοτε «ισχυρούς βραχίονες» του εκσυγχρονισμού, Θεόδωρο Τσουκάτο και Τάσο Μαντέλη, των οποίων η κομματική ιδιότητα ανεστάλη. Με τη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός αποποιείται των ευθυνών του για τα όσα ο άλλοτε πανίσχυρος στρατηγός των εκσυγχρονιστών αποκάλυψε. Σημασία βέβαια δεν έχει αν το ένα εκατομμύριο μάρκα κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπως ισχυρίζεται ο… Θόδωρος της Πόπης ή αν τα ενθυλάκωσε ο ίδιος την εποχή της παντοδυναμίας του. Άλλωστε τότε το Α και το Ω στο ΠΑΣΟΚ ήταν ο εκλεκτός του προέδρου Θεόδωρος Τσουκάτος. Μέχρι και στο… σακάκι του είχαν αποδοθεί θεϊκές ικανότητες, όταν το κρεμούσε στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη και ο ίδιος βρισκόταν στη Θράκη ή την Κρήτη, τελειώνοντας τις δουλειές του εκσυγχρονισμού.
Τούτων δοθέντων, τα σενάρια που κυκλοφορούν από χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία και σύμφωνα με τα οποία η αποπομπή Σημίτη δεν ήταν άσχετη με τα όσα χθες αποκαλύφτηκαν, παίρνουν υπόσταση που θα επιβεβαιωθεί ή θα καταρρεύσει τις επόμενες μέρες. Πάντως, αν συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για στενούς συνεργάτες του Σημίτη, τότε ο Γιώργος Παπανδρέου θα δικαιωθεί για τις τελευταίες αποφάσεις του.
Στην άλλη πλευρά του λόφου η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το όλο ζήτημα με ιδιαίτερη προσοχή, αφού δεν ξέρει τι της ξημερώνει. Πάντως το ερώτημα παραμένει ζεστό και έτοιμο να τεθεί: Ο Καραμανλής τι θα κάνει, αν εμπλακούν εν ενεργεία υπουργοί της κυβέρνησης των 152 βουλευτών; Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου