ΤΟΠΙΚΑ

ΣΙΛΟΦΟΡΟ ΑΓΕΤ: Τρόμος στις στροφές της Γορίτσας

σιλοφορο-αγετ-τρόμος-στις-στροφές-της-851206

Μόνο σε θαύμα πρέπει να αποδοθεί το γεγονός ότι δε θρηνήσαμε θύματα-λουόμενους, όταν χθες, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, σιλοφόρο όχημα της ΑΓΕΤ ξέφυγε από την πορεία του, συγκρούσθηκε με τρία αντιθέτως διερχόμενα Ι.Χ. αυτοκίνητα και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε τρία σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα πάνω από την ακτή “Πλάκες” Γορίτσας, στην οδό Βόλου-Αγριάς.
Οι πρώτες ενδείξεις μιλάνε για αδέξιο χειρισμό του οχήματος από τον οδηγό, ενώ ευτύχημα είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ελαφρά τραυματίστηκε τόσο ο οδηγός, όσο και οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου. Από την σύγκρουση προκλήθηκε και κυκλοφοριακό κομφούζιο για αρκετή ώρα.
Σύμφωνα με Διοικητή της Τροχαίας κ. Γιώργο Καραΐσκο, αρχικά υπήρξε ανατροπή και εκτροπή του σιλοφόρου οχήματος, το οποίο είχε τη διαδρομή από την ΑΓΕΤ προς το Βόλο. Το όχημα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, συγκρούστηκε καταρχήν πλευρικά με τρία αντιθέτως διερχόμενα Ι.Χ. αυτοκίνητα και στη συνέχεια ανετράπη και προξένησε πάλι υλικές ζημιές σε άλλα τρία σταθμευμένα οχήματα.
«Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι υπάρχει ένας αδέξιος χειρισμός του σιλοφόρου οχήματος. Ευτυχώς όμως στο ατύχημα αυτό είχαμε μόνο υλικές ζημιές, δεν είχαμε κανένα σοβαρό τραυματισμό. Ακόμη και σε θανατηφόρο θα μπορούσε να εξελιχθεί και αυτή τη στιγμή να θρηνούμε θύματα, κάτι που δεν συνέβη και είναι ιδιαίτερα παρήγορο», επισήμανε ο κ. Καραΐσκος.
Οι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι εκείνη την ώρα πηγαίνανε για μπάνιο ή ακούσανε θόρυβο από την παραλία «Πλάκες» Αναύρου, μίλησαν για τύχη που δεν υπήρξαν θύματα. Ο οδηγός του σιλοφόρου φέρει ελαφριά τραύματα στο χέρι του, ενώ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου ο οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου, που τραυματίστηκε από την ανατροπή και εκτροπή του σιλοφόρου.
Να σημειωθεί πως στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Οδικής Βοήθειας. Για αρκετή ώρα όμως στο σημείο του ατυχήματος προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, δημιουργήθηκε μια μεγάλη ουρά αυτοκινήτων και η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με πολύ αργούς ρυθμούς.

Νεκρή
64χρονη
Στο μεταξύ χθες στις 8 το πρωί, στο 261 χλμ. της ΠΑΘΕ, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων Μαγνησίας, το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Ιωάννης Αδάμ, 65 ετών κάτοικος Αρτέμιδος – Αττικής και κινούνταν προς Αθήνα, συγκρούσθηκε με προπορευόμενο Δ.Χ. φορτηγό, που οδηγούσε 32χρονος κάτοικος Στεφανοβικείου. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα η σύζυγος του 65χρονου οδηγού, Ελευθερία Αδάμ, ελαφρά ο ίδιος και να υποστούν υλικές ζημιές τα οχήματα. Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το τμήμα Τροχαίας Αλμυρού.

Τρεις ελαφρά τραυματίες

Στο μεταξύ χθες στις 10.30 το πρωί, στο 310 χλμ. της ΠΑΘΕ. στο ύψος της Χλόης, το αυτοκίνητο που οδηγούσε 32χρονος κάτοικος Ξάνθης, στρατιωτικός, εξετράπη της πορείας του και στη συνέχεια ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά τόσο ο ίδιος, όσο και οι δύο γονείς του που επέβαιναν σε αυτό, ηλικίας 61 και 57 ετών αντίστοιχα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου