ΤΟΠΙΚΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΠΟΥΛΑΣ: Στημένο το δημοσίευμα για τις υπερωρίες

βαγγελησ-καπουλασ-στημένο-το-δημοσίε-851206

ΕΔΕ για τις προσλήψεις στο ΕΑΚ

«Στημένο και υποβολιμαίο, με το οποίο επιχειρείται να εμφανιστώ ως ταραξίας που επιβάλλει δυναμικά τις αποφάσεις του στο σύνολο της Δημοτικής Ομάδας Πλειοψηφίας», χαρακτήρισε με χθεσινές του δηλώσεις ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Καπούλας χθεσινό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας. Το δημοσίευμα έκανε λόγο για σύγκρουση με το γενικό γραμματέα του Δήμου κ. Νίκο Παπασμύρη για το θέμα των υπερωριών των εργαζομένων στην υπηρεσία της Καθαριότητας, οι οποίες μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ ανέρχονται στο δυσθεώρητο ύψος 700.000 ευρώ. Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Καπούλας φέρεται να έχει ζητήσει γι΄ αυτό το λόγο από το Δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη την απομάκρυνση του στενού του συνεργάτη!!!
Είναι ντροπή, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπούλας, ότι κάποιοι προσπαθούν να με εμπλέξουν σε σενάρια, με στόχο να δημιουργήσουν προβλήματα στη Δημοτική Ομάδα, εκεί όπου δεν υπάρχουν. Θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες μόλις μέρες μετά τη διαφωνία που είχα με το συνάδελφο του ΕΑΚ για το θέμα των μονιμοποιήσεων, το οποίο είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. Από το σύνολο των σχολίων σε ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές και στις εφημερίδες είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιοι και για ποιους λόγους διοχετεύουν τέτοια άθλια σενάρια, που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα σύγχυσης και αποπροσανατολισμού από τα θέματα στα οποία είναι αποκλειστικά προσανατολισμένη η σημερινή Δημοτική Αρχή. Μικρή είναι η πόλη μας και γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Τους διαβεβαιώ ότι τέτοια σενάρια θα πέσουν στο κενό.
Οφείλω να πω, είπε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, για λόγους ηθικής τάξης και για να μην δημιουργούνται περαιτέρω παρερμηνείες, ότι οι υπερωρίες εγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και από την Περιφέρεια, ενώ τα χρηματικά εντάλματα ελέγχονται από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τα αναγραφόμενα επίσης ποσά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι υπερωρίες για την Καθαριότητα το 2007 ήταν 280.000 ευρώ (πληρωμές και κρατήσεις), ενώ για το Πράσινο ήταν 70.000 ευρώ. Στο ίδιο ύψος θα είναι και φέτος οι υπερωρίες.

ΕΔΕ
για το ΕΑΚ
Εξάλλου χθες ο Δήμαρχος Βόλου απέστειλε στον πρόεδρο και τα μέλη του ΕΑΚ επιστολή, με την οποία ζητεί από τη διοίκηση του Οργανισμού να εντοπιστούν οι ευθύνες εκείνων που ολιγώρησαν να καταθέσουν εμπρόθεσμα έφεση κατά της πρωτόδικης απόφαση του Δικαστηρίου που μετατρέπει τις συμβάσεις πέντε συμβασιούχων στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Αντίθετα, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο κ. Καπούλας, εφαρμόστηκε η νόμιμη οδός και ασκήθηκε έφεση από το Δήμο για δεκατρείς εργαζόμενους που ήταν συμβασιούχοι της Καθαριότητας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΑΚ Απ. Καψιώτης επιμένει ότι το θέμα δεν έγινε με δόλο, ότι η απόφαση του Δικαστηρίου πρωτοκολλήθηκε, αλλά δεν την είδε ποτέ ο ίδιος κλπ. Πάντως το θέμα, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην επόμενη Ομάδα Πλειοψηφίας, με την τελική απόφαση σε κάθε περίπτωση να πέφτει στον ίδιο το Δήμαρχο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου