ΤΟΠΙΚΑ

Υποχώρηση της αερορύπανσης την περασμένη εβδομάδα

υποχώρηση-της-αερορύπανσης-την-περασ-465394

Μία ημέρα υπέρβασης του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων PM10 κατέγραψε την εβδομάδα που πέρασε ο σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Βόλο.

Σύμφωνα με τα εβδομαδιαία αποτελέσματα μετρήσεων, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, για το χρονικό διάστημα από 24 έως 30 Ιανουαρίου, μόνο την Τρίτη 28/1 η μέση ημερήσια τιμή ήταν πάνω από το όριο (52 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα).

Τις υπόλοιπες ημέρες η μέση τιμή 24ωρου ήταν κάτω από το ανώτατο όριο: 24 Ιανουαρίου 32μg/m3, 25 Ιανουαρίου 30μg/m3, 26 Ιανουαρίου 16μg/m3, 27 Ιανουαρίου 33μg/m3, 29 Ιανουαρίου 39μg/m3 και 30 Ιανουαρίου 41μg/m3.

Δεδομένου ότι τις επόμενες ημέρες θα σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίες και αυξημένη υγρασία συνιστάται προς τους πολίτες ο περιορισμός της χρήσης τζακιών και σομπών για τη θέρμανση των κτιρίων, ιδιαίτερα τις ημέρες που επικρατούν συνθήκες άπνοιας και αυξημένης υγρασίας, οι οποίες ευνοούν τη συσσώρευση των ρύπων.

Επισημαίνεται προς τους πολίτες ότι στα τζάκια, σόμπες και οποιεσδήποτε άλλες εγκαταστάσεις θέρμανσης, απαγορεύεται η καύση συνθετικής ξυλείας (νοβοπάν κ.λ.π), καθώς και υπολειμμάτων επεξεργασμένης ξυλείας που περιέχουν βερνίκια, κόλλες και λοιπές επικίνδυνες ουσίες για τη δημόσια υγεία, καθώς και η χρήση ως καυσίμων, πλαστικών υλικών, ελαστικών, χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και απορριμμάτων, η καύση των οποίων εκλύει και άλλες ουσίες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου