ΤΟΠΙΚΑ

Ούτε καπνός, ούτε υποψήφιος

ούτε-καπνός-ούτε-υποψήφιος-465533

Το σήριαλ με την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου Βόλου από τη Νέα Δημοκρατία συνεχίζεται. Έχουν περάσει δέκα ημέρες από τότε που υποτίθεται θα ανακοινώνονταν ο «εκλεκτός» και ακόμη από την Συγγρού δεν έχει βγει καπνός.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες και ότι «οσονούπω κλειδώνει» ο υποψήφιος δήμαρχος που θα στηριχθεί από την κυβερνώσα παράταξη.

Το κέντρο των αποφάσεων είναι σαφές ότι έχει μεταφερθεί στην Αθήνα όπου οι διεργασίες είναι έντονες.

Μάλιστα καλά γνωρίζοντες τις συζητήσεις που γίνονται στο κόμμα κεντρικά υπογράμμιζαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι επίσης αυτό που φαίνεται ότι θα μετρήσει στην τελική επιλογή είναι ποιος από τους Γ. Μουλά, Αρ. Κοπάνα και Μιχ. Μιτσικό, που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να ηγηθούν ψηφοδελτίου που θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να ενώσει την παράταξη και να δώσει την εκλογική μάχη για το Δήμο Βόλου διαμορφώνοντας προϋποθέσεις νικηφόρας πορείας.

Προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει μία αποκρυσταλλωμένη εικόνα από τις επαφές που είχε πριν από δέκα περίπου μέρες στο Βόλο ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Μενέλαος Δασκαλάκης ο οποίος συναντήθηκε τόσο και με τους τρείς υποψηφίους μαζί όσο και με τον καθένα ξεχωριστά προκειμένου να έχει σαφή εικόνα για το «πορτραίτο των ενδιαφερομένων» αλλά και να εξετάσει όλες τις παραμέτρους που αφορούν στην κάθε υποψηφιότητα ξεχωριστά.

Την ίδια ώρα και ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν και πάλι αναζωπυρωθεί τα σενάρια για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Θεσμών Γιώργου Σούρλα και ότι αποτελεί την ενδεδειγμένη πολιτική λύση εκ μέρους του Μαξίμου, στενοί του συνεργάτες και πολιτικοί φίλοι στο Βόλο, ξεκαθάριζαν ότι «ο Γιώργος Σούρλας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος» και παρέπεμπαν σε άλλες λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Γ. Κίτσιος που ρωτήθηκε χθες από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αρκέστηκε να επισημάνει ότι είναι «θέμα χρόνου η ανακοίνωση του υποψηφίου» και για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι η επιλογή θα γίνει αποκλειστικά και μόνο μεταξύ των τριών ενδιαφερομένων, δηλαδή των κ.κ. Γ. Μουλά, Αργύρη Κοπάνα και Μιχάλη Μιτσικού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου