ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ποιος;

Μην τρόμαξε και φύτρωσαν μαλλάκια του Σημίτη; Μην προκαλεί η διαγραφή τριχοφυΐα περισσή; Διαγράψτε με, διαγράψτε με, να πλέξω και κοτσίδες! Αλλοί, σωσίας είναι του Κωστή, παίζει μονάχα μουσική, ΠΑΣΟΚ δεν είναι, δεν μπορεί να κάνει ο Γιώργος διαγραφή. Ποιος να είναι;
Κ[email protected]

Φεγγαράκι μου λαμπρό!
Θες να φταίει το φεγγάρι που είχε πανσέληνο, θες η τύχη και η μοίρα, πάντως για τα τρία τροχαία που σημειώθηκαν χθες στο Βόλο, το Βελεστίνο και τη περιοχή του Αλμυρού ο Διοικητής της Tροχαίας Βόλου, κ. Γιώργος Καραΐσκος, χαριτολογώντας είπε πως «δεν ξέρω τι γίνεται σήμερα με όλα αυτά τα ατυχήματα, αλλά μάλλον φταίει το φεγγάρι»…Πού να έρθει και η πανσέληνος του Αυγούστου!
Α.Φ.

Σημαντικό…μικροπροβληματάκι
Στο Διεθνές Συμπόσιο στην Πορταριά για τα περιφερειακά αεροδρόμια, ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβληματάκια που υπάρχουν στο καινούργιο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, τονίζοντας πως για την ολοκλήρωση του νέου επιβατικού αεροσταθμού είναι αναγκαία η ολοκλήρωση των οδικών έργων για την εύκολη πρόσβαση στο αεροδρόμιο και η κατάλληλη σήμανση από την Εθνική Οδό, «που δυστυχώς δεν προχωρούν ακόμα». Ευχή να μην γίνουν και τα συγκεκριμένα οδικά έργα δεύτερο γιοφύρι της Άρτας, μετά τα έργα στον Περιφερειακό.
Α.Φ.

Δεν ξέρουν,
δεν είδαν
Βαρύ το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ και τοπικά. Πάλαι πότε υποστηρικτές του εκσυγχρονισμού έχουν πάρει αποστάσεις, όχι ασφαλείας, αλλά μεγάλων διαδρομών από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών, που φέρνουν σε δύσκολη θέση τον πρώην πρωθυπουργό και τους πρώην συνεργάτες του.
Μέχρι και οι πιο ”κολλητοί” του πρώην στρατηγού Θεόδωρου Τσουκάτου στο Βόλο, που κάποτε έπιναν νερό στο όνομά του, χθες το απόγευμα… έβγαζαν καπνούς από το στόμα για τα όσα ακούγονται.
“Δεν ξέρω, δεν είδα δηλαδή…”. Πώς αλλάζουν οι καιροί…
Β.Κ

Ατόπημα
Χαλασμός έγινε το πρωί, μόλις η πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ροδούλα Ζήση διαπίστωσε ότι οι διοργανωτές του συνεδρίου για τις μελέτες, που ξεκινά ουσιαστικά σήμερα στο Τ.Ε.Ε., είχαν ξεχάσει να την προσκαλέσουν… Πολύ δε περισσότερο να απευθύνει χαιρετισμό.
Σοβαρή παράλειψη για το Σύνδεσμο Ελληνικών Εταιριών- Γραφείων Μελετών, απέναντι σε μία πολιτικό που ως υφυπουργός στο ΠΕΧΩΔΕ έβαλε “πλάτη” σε διάφορα θεσμικά τους αιτήματα και πάντα ήταν δίπλα τους όταν τη χρειάστηκαν.
Οι διοργανωτές επιχείρησαν να διορθώσουν το λάθος, οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι “άκουσαν πολλά” γι’ αυτό το ατόπημα. Ακόμη και όταν οι κυβερνήσεις αλλάζουν, οι ισορροπίες πρέπει να τηρούνται, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για πρώην κυβερνητικά στελέχη.
Β.Κ

Υπόψιν ΥΠΕΧΩΔΕ
Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να σηκώσει το θέμα του Περιφερειακού δεν είναι καθόλου τυχαία, γι’ αυτό και συνδυάστηκε η επίσκεψη του κλιμακίου σήμερα για την ακρίβεια στο Βόλο με επίσκεψη και στο εργοτάξιο του Περιφερειακού.
Μπορεί στην Αθήνα “να τρώνε τις σάρκες τους κάποιοι”, η αντιπολιτευτική δουλειά όμως είναι επιβεβλημένη, όταν ειδικά αφορά σε έργα που θα πρέπει να ολοκληρωθούν. Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης και οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης και Ροδούλα Ζήση σήμερα αναμένεται να δείξουν “κόκκινη κάρτα” στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι κίτρινες άλλωστε τελείωσαν…
Β.Κ

Το παρών
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μαγνησίας Απόστολος Αρέθας ήταν από τους πρώτους που έδωσαν χθες το παρών στην Πλατεία Ελευθερίας στο παμβολιώτικο συλλαλητήριο για την ακρίβεια.
Και επειδή έχει αποδείξει ότι δεν είναι άνθρωπος μόνο της επικοινωνίας αλλά και της ουσίας, στο χαιρετισμό του, εκτός από το ότι έθεσε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, κάλεσε και τους καταναλωτές να μποϋκοτάρουν προϊόντα, που με τις διαρκείς ανατιμήσεις… έχουν γίνει απλησίαστα. Πολλοί πάντως, που ενδεχομένως δεν τον περίμεναν εκεί λόγω της γαλάζιας καταγωγής του, εξεπλάγησαν ευχάριστα.
Β.Κ

Επιτέλους
Το ατύχημα που έγινε χθες στη Γορίτσα… ήρθε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά την ανάγκη να δρομολογηθεί επιτέλους το έργο της Παράκαμψης Λεχωνίων.
Αυτό επισήμανε στη στήλη ο φίλος Σπύρος Στυλιαρογιάννης και δεν έχει άδικο, αφού καθημερινά διέρχεται το συγκεκριμένο δρόμο και μάλιστα χθες ήταν αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος. Επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει αυτή η αρτηριοσκλήρωση… όσων χειρίζονται το θέμα, διότι την επόμενη φορά ίσως να μην είμαστε τόσο τυχεροί.
Β.Κ

«Μονόδρομος» η Αθήνα
Από την πρώτη στιγμή ο νομάρχης είχε καταθέσει την άποψη ότι δυναμική κινητοποίηση για τον Περιφερειακό και την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει η μαζική κάθοδος κατοίκων και φορέων της πόλης στην Αθήνα. Αφού το ΥΠΕΧΩΔΕ κωφεύει και δεν πτοείται ούτε από αποκλεισμούς ούτε από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ήρθε η ώρα να πάνε να χτυπήσουν την πόρτα του υπουργού.
Η Νομαρχία αποδέχθηκε πρόταση διαμαρτυρόμενων κατοίκων της Αγ. Παρασκευής και δήλωσε την πρόθεση να μισθώσει όσα πούλμαν χρειαστούν. Το ταξίδι θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Άντε να δούμε, πώς θα τους αγνοήσουν αυτή τη φορά στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
Β.Σ.

Μετάφραση…
Καλωδιωμένος… με τη συσκευή αυτόματης μετάφρασης ανά χείρας εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι στη Νομαρχία Μαγνησίας νομαρχιακός σύμβουλος. Μόλις είχε κατηφορίσει από το συνέδριο της Πορταριάς για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Ή από ενθουσιασμό από όσα άκουσε, ξέχασε να αφήσει τον μεταφραστή ή ήθελε να κάνει αισθητή τη συμμετοχή του στο συνέδριο. Ποιος ξέρει…
Β.Σ.

Ο προστάτης
των ακτημόνων
Ολο ντρίμπλες είναι η άτιμη η ζωή. Ετσι και για τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη. Από προστάτης και νομικός σύμβουλος των ακτημόνων της Κάρλας, ξαφνικά εμπλεκόμενος με τις μίζες της Siemens. Ασχετα τα δύο θέματα, αλλά θυμίζουν το ασανσέρ που λέγεται ζωή και καλό είναι όλοι να το έχουμε υπόψιν μας…
Χ.Μ.

Σε είδα,
πονηρούλη…
Ποιους είδα σε κεντρικό ουζερί του Βόλου; Καλά το καταλάβατε, τον Βαγγέλη Καπούλα και το Νίκο Παπασμύρη! Συζητούσαν για το αν πρέπει να αποπεμφθεί ή πρέπει να παραιτηθεί ο γραμματέας του Δήμου. Πώς θα ήταν καλύτερο επικοινωνιακά … Το άγχος τους βέβαια ήταν εμφανές, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα σενάρια. Τόσο καλοδουλεμένα σενάρια δεν πρέπει να μένουν στα αζήτητα και στα συρτάρια, πρέπει να βρίσκουν το δρόμο τους για το Χόλιγουντ!
Χ.Μ.

Πού είσαι
νιότη…
Ο Τσουκάτος που ξεκίνησε από το Μαοϊκό ΕΚΚΕ, κατέληξε παραλήπτης των πλουσιοπάροχων δώρων της Siemens! Βέβαια ως πρώην μαοϊκός δεν δικαιούται να κάνει τον… Κινέζο. Για να μην ξεχνάμε, διαθέτει και αρκετούς φίλους στη Μαγνησία, που κάποτε έπιναν νερό στο όνομά του… Πού είσαι νιότη που ’δειχνες πως θα γινόμουν άλλος…
«Τ»

Υπάρχουν κι αλλού Δημαρχίες που κάνουν ηλεκτρονικά πιστοποιητικά!
Και τον Δήμαρχο και τον Δ. Δερβένη και όλο το Δήμο θα συγχαρούμε για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη. Γιατί όμως χρειάζεται για τον πολίτη ακόμη και η μία μετάβαση για την παραλαβή του αρμόδιου δικαιολογητικού επιτόπια από την αρμόδια υπηρεσία; Για να ψάξουμε πώς γίνεται αντίστοιχα ανά τας αλλοδαπάς! Διότι οι πόλεις που έχουν εμπειρία από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση κατέληξαν στην εξής απλή λύση: όταν ο πολίτης ζητά ηλεκτρονικά την έκδοση πιστοποιητικού και δεν ζητά να το παραλάβει αυτοπροσώπως, τότε το πιστοποιητικό αποστέλλεται αυτεπάγγελτα στην ταχυδρομική του διεύθυνση. Η λογική είναι απλή: και ηλεκτρονική υπογραφή δεν χρειάζεται και δεν κινδυνεύει να υποκλαπεί το πιστοποιητικό. Διότι ακόμη και να είχε ζήτήσει ο εχθρός μου την σύνταξη πιστοποιητικού, το πολύ πολύ να έλθει στο γραμματοκιβώτιό μου ένα πιστοποιητικό που δεν έχω ζητήσει.
Κ.Π.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου