ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα για τη Γιορτή Βιβλίου

πρεμιέρα-για-τη-γιορτή-βιβλίου-851206

Διαχρονικό θεσμό αποτελεί η Γιορτή Βιβλίου που διοργανώνεται για 16η συνεχόμενη χρονιά και θα “φιλοξενηθεί” κατά τα συνήθη, στην παραλία του Βόλου, αρχής γενομένης από σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουλίου. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον και την προστασία του και υλοποιείται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών και Εκδοτών Νομού Μαγνησίας. Συνδιοργανωτές της έκθεσης είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, ο Δήμος Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Η έκθεση αποτελεί πλέον θεσμό και βραβεύεται κάθε χρόνο από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το οποίο φέτος συμμετέχει με δικό του περίπτερο για να προβάλλει το έργο του.
Σαράντα περίπτερα και δέκα περίπου βιβλιοπώλες θα συμμετάσχουν στην φετινή, 16η διοργάνωση, που φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό πάνω σε θέματα περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας παράλληλα τις αρετές της φιλαναγνωσίας. “Ως Σύλλογος προσπαθούμε να έχουμε αμεσότητα με την πόλη και να συμμετέχουμε ενεργά σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής και γι αυτό τον λόγο αφιερώνουμε στο περιβάλλον την φετινή “Γιορτή βιβλίου” εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Απόστολος Βασιληάς και προσθέτει “απώτερος στόχος μας είναι να συντελέσουμε κι εμείς από την πλευρά μας στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, ένα θέμα που απασχολεί επίσης πολλούς σύγχρονους συγγραφείς”. Ο χώρος της παραλίας που εκτείνεται κατά μήκος του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου, θα “φιλοξενήσει” για μια ακόμη χρονιά την επιτυχημένη διοργάνωση, που προσελκύει πάντα το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού ανεξαρτήτως ηλικίας, προβάλλοντας ταυτόχρονα τους ντόπιους συγγραφείς αλλά και όλους τους πολυάριθμους τίτλους των βιβλίων που έχουν εκδοθεί.
Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα παρουσιαστούν, όπως προαναφέρθηκε, οι δράσεις για το περιβάλλον διαφόρων εθελοντικών οργανώσεων όπως το Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, ο Σταθμός Αγρίων Ζώων και Πουλιών, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, η “Εν Δράσει” του Αλμυρού και η “One Earth”, που θα συμμετάσχουν με δικό τους περίπτερο. Στο περίπτερο της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας θα εκτίθενται, επιπροσθέτως, βιβλία για το περιβάλλον, ενώ παράλληλα θα προβάλλεται οπτικό υλικό με ανάλογη θεματολογία, για την ενημέρωση του κοινού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου