ΤΟΠΙΚΑ

Αρχή νέας εποχής για την Εθνική ομάδα που μετά την αποτυχία στο Euro βλέπει 2010

αρχή-νέας-εποχής-για-την-εθνική-ομάδα-851206

Εκλεισε τον κύκλο της στην Αυστρία η πρωταθλήτρια Ευρώπης Eθνική μας και επέστρεψε για ανανέωση στην Αθήνα με επόμενο στόχο την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Η Ισπανία νίκησε 2-1 την Ελλάδα που έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης που αποχαιρέτησε άποντη την αμέσως επόμενη διοργάνωση.
«Μετά το τέλος της διοργάνωσης θα πρέπει να το αναλύσουμε, να βρούμε τον εαυτό μας και να κουβεντιάσουμε όσα αφορούν στην προκριματική φάση του Μουντιάλ» σχολίασε ο Οτο Ρεχάγκελ ο οποίος επί ελληνικού εδάφους πλέον, θα πάρει, μαζί με τους συνεργάτες του και την ΕΠΟ, τις αποφάσεις του για τη νέα Εθνική. Λογικά το… δρόμο που χάραξαν Νικοπολίδης και Αντζας, οι οποίοι αποχώρησαν από την Εθνική, θα ακολουθήσουν κι άλλοι παίκτες είτε ηθελημένα είτε στο πλαίσιο των αλλαγών που επίκεινται.
Πριν από τέσσερα χρόνια, δεκάδες χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν την Εθνική ομάδα που επέστρεφε ως πρωταθλήτρια Ευρώπης από την Πορτογαλία… Η χώρα γιόρταζε σε ξέφρενους ρυθμούς ενώ 100.000 άνθρωποι περίμεναν ώρες στο Καλλιμάρμαρο για να αποθεώσουν τα «παιδιά» του Οτο Ρεχάγκελ…
Χθες κόσμος για να τους υποδεχτεί δεν υπήρχε, πέρα από όσους έτυχε να βρίσκονται στο αεροδρόμιο και οι οποίοι κράτησαν ένα ζεστό χαμόγελο για την Εθνική ομάδα, φωτογραφήθηκαν με τους παίκτες και ζήτησαν αυτόγραφα. Ηταν, όμως, στο «Ελ. Βενιζέλος», ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης που βρέθηκε εκεί για να προϋπαντήσει την Εθνική ομάδα, γεγονός που προκάλεσε θετικές εντυπώσεις.

Οσο αξέχαστο έχει μείνει -και θα μείνει- το Euro 2004, τόσο μεγάλη είναι η επιθυμία να ξεχαστεί το Euro 2008… Eνδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Γιώργου Καραγκούνη.

«Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το όχι και τόσο καλό τουρνουά της Αυστρίας. Το πιο σημαντικό ήταν ότι ήμασταν εκεί! Δεν τα καταφέραμε και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Πρέπει να ρίξουμε το βάρος στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου στόχος μας είναι η πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο διεθνής μέσος.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε: «Τα παιδιά γύρισαν έπειτα από μια μεγάλη προσπάθεια που έκαναν. Πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να είμαστε δίπλα στην Εθνική και στις καλές και στις κακές στιγμές. Στο ποδόσφαιρο όπως και στον αθλητισμό γενικότερα υπάρχει και η νίκη και η ήττα. Σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η Εθνική ήταν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενώ πριν από τέσσερα χρόνια γύρισε από την Πορτογαλία με το Κύπελλο. Ο κόσμος έχει αγαπήσει την Εθνική».

Ερωτηθείς τι είπε στους παίκτες, κατέληξε: «Τους έδωσα συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους. Τα παιδιά τα έδωσαν όλα, εξάλλου, όπως μου είπε και ο Καραγκούνης, έσφιξε τα δόντια για να παίξει, κάτι που σημαίνει ότι δεν ήταν έτοιμος 100% να αγωνιστεί. Πλέον, ευχόμαστε στην ομάδα καλή επιτυχία στα προκριματικά του Μουντιάλ».

Γκέκας και Αμανατίδης δεν επέστρεψαν στην Ελλάδα αλλά ταξίδεψαν στην Γερμανία, ενώ ο Ότο Ρεχάγκελ παρέμεινε στην Αυστρία για να παρακολουθήσει το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου