ΤΟΠΙΚΑ

Το Νοσοκομείο έμεινε με ένα ασθενοφόρο!

το-νοσοκομείο-έμεινε-με-ένα-ασθενοφόρ-851206

Υπερήλικες, παραπληγικοί ή πολυτραυματίες περιμένουν ακόμη και ώρες αφότου έχουν πάρει το εξιτήριο τη στιγμή που θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους

Ωρες με το εξιτήριο στο χέρι περιμένουν ασθενείς, όπως διαμαρτύρονται, προκειμένου να αναχωρήσουν από το Νοσοκομείο Βόλου, σε εκείνες τις περιπτώσεις που η μετακίνηση στην οικία τους μπορεί να γίνει μόνο με ασθενοφόρο.

Υπερήλικες, παραπληγικοί ή πολυτραυματίες που έχουν νοσηλευτεί στις Κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου ταλαιπωρούνται, σε ορισμένες περιπτώσεις περιμένοντας ακόμη και ώρες αφότου έχουν πάρει το εξιτήριο τη στιγμή που θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
Το πρόβλημα επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου Λεων. Αναστασίου, ο οποίος ανέφερε ότι εδώ και εβδομάδες το Αχιλλοπούλειο έχει μείνει με ένα ασθενοφόρο!
Τα άλλα δύο ασθενοφόρα του Νοσοκομείου βρίσκονται σε συνεργείο για επισκευή, φαινόμενο άλλωστε συχνό σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου, αφού ο στόλος είναι γηρασμένος.
Προβλήματα στους οδηγούς των ασθενοφόρων του Νοσοκομείου δημιουργεί στο μεταξύ η έλλειψη προσωπικού. Από τους επτά οδηγούς και μέλη πληρώματος των νοσοκομειακών ασθενοφόρων, ο ένας μετακινήθηκε στη Σκιάθο για να καλύψει ανάγκες στο Κ.Υ. του νησιού, ενώ άλλα δύο άτομα «φεύγουν» από την υπηρεσία, καθώς λίγο πριν τη λήξη των οκτάμηνων συμβάσεων κάνουν χρήση των ρεπό που τους οφείλονται.
Τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων, το ένα νοσοκομειακό ασθενοφόρο καλείται να γίνει «χίλια κομμάτια». Εκτός από τη μεταφορά όσων παίρνουν εξιτήριο και δεν μπορούν να μετακινηθούν με άλλο μέσο, το ασθενοφόρο έχει επιφορτιστεί το τελευταίο δεκαήμερο με τη διακομιδή περιστατικών για αξονική τομογραφία είτε στο Πανεπιστημιακό Λάρισας είτε σε εξωτερικά διαγνωστικά κέντρα.
Ο αξονικός τομογράφος μετά από βλάβη έχει τεθεί εκτός λειτουργίας τις τελευταίες ημέρες.
Μία πρόσθετη δυσκολία που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού για τα ασθενοφόρα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις το πλήρωμά τους αποτελεί μόνο ένας οδηγός, ο οποίος χρειάζεται να αναζητήσει στην οικία ασθενούς είτε συγγενικό πρόσωπο είτε κάποιον περαστικό, προκειμένου να αποβιβάσει τον ασθενή από το ασθενοφόρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου