ΤΟΠΙΚΑ

Λήγει η προθεσμία του διαγωνισμού για την Αργώ

λήγει-η-προθεσμία-του-διαγωνισμού-για-467432

Tην ερχόμενη Τρίτη 4 Φεβρουαρίου λήγει η υποβολή των προσχεδίων για το δημόσιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που έχει προκηρύξει ο Δήμος Βόλου για το Μουσείο της Αργούς.

Εξάλλου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Φ. Λαμπρινίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοτικών συμβούλων των Δρόμων Συνεργασίας, σημείωσε ότι αυτός που θα πάρει το 1ο Βραβείο αναλαμβάνει να εκπονήσει και την πλήρη Αρχιτεκτονική μελέτη του έργου, εφόσον ο Δήμος αποφασίσει να την αναθέσει, με την προεκτιμώμενη αμοιβή του συνόλου της μελέτης να ανέρχεται στις 178.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Ειδικότερα η απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου στην παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας έχει ως εξής :

«Ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο της διεκδίκησης χρηματοδότησης για τη Δημιουργία Μουσείου για την αξιοποίηση της Αργούς, εξασφάλισε από την Τεχνική Βοήθεια του ΕΣΠΑ χρηματοδότηση ύψους 50.000€. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησεστην προκήρυξη Δημόσιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού προσχεδίωνμε ανοικτή διαδικασία, της μελέτης «Δημιουργία Μουσείου για την αξιοποίηση της Αργούς» που επιμελήθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Σύμφωνα με τη προκήρυξη του διαγωνισμού το 1ο βραβείο αναλαμβάνει και την εκπόνηση της πλήρους Αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου, εφόσον ο Δήμος αποφασίσει να την αναθέσει. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η προεκτιμώμενη αμοιβή εκπόνησης του συνόλου της αρχιτεκτονικής μελέτης του κτιρίου ανέρχεται, όπως αναφέρεται και στο τεύχος δεδομένων και στοιχείων που συνοδεύει την προκήρυξη, στο ποσόν των 178.910,62€ μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Στο ποσό της ανωτέρω αμοιβής θα ενσωματωθεί και η αξία του 1ου βραβείου ύψους 9.060,00€.».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου