ΤΟΠΙΚΑ

Στο ΚΑΣ οι εγκρίσεις για την ηλεκτροκίνηση Βόλου- Λάρισας

στο-κασ-οι-εγκρίσεις-για-την-ηλεκτροκί-467559

Ο ΟΣΕ καταβάλλει προσπάθειες για να συντομευθούν οι διαδικασίες εγκρίσεων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ώστε να καταστεί δυνατή η δημοπράτησή του έργου της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας ενώ το θέμα των σχετικών εγκρίσεων της ηλεκτροκίνησης βρίσκεται ήδη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παν. Θεοφανόπουλος σε συνάντηση που είχε χθες με την Υγ. Υγείας Ζ. Μακρή.

Όσον αφορά τη σύνδεση Βόλου – Λάρισας, όπως έγινε γνωστό στη συνάντηση οι οικονομικοί πόροι για το έργο της υποδομής έχουν εξασφαλιστεί. Πρόκειται για ένα έργο που γίνεται με ευθύνη του ΟΣΕ, ενώ οι πόροι , συνολικής αξίας 5.000.000 ευρώ, έχουν ήδη εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(ΠΔΕ) 2013. Ήδη έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα σχετικά με το τρενάκι του Πηλίου, το οποίο υπήρξε στοιχείο ανάπτυξης και πολιτισμού, σημαδεύοντας έντονα την ιστορία και το περιβάλλον του τόπου. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2014 πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο της συντήρησης, της υποδομής και των σταθμών, προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου