ΤΟΠΙΚΑ

Φωνή διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας

φωνή-διαμαρτυρίας-κατά-της-ακρίβειας-851206

Δυναμική και μαζική κινητοποίηση φορέων, πλήθους πολιτών, εργαζόμενων και συνταξιούχων, με τη στήριξη και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενάντια στην καλπάζουσα ακρίβεια, αναμένεται σήμερα το απόγευμα, στις 19.30 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Βόλo.
Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια διοργανώνει το Πανεργατικό Μέτωπο στο Βόλο στις 7.30 το απόγευμα στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Ανακοινώσεις στήριξης του συλλαλητηρίου εξέδωσαν η Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας (δημοσιεύεται σε άλλο ρεπορτάζ), οι δημοτικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αυτόνομη Παρέμβαση, η Πρωτοβουλία Αγώνα, το ΚΚΕ (μ-λ) και το Ξεκίνημα- Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση, που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας.
Προσυγκέντρωση στη Νομαρχία στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ (μ-λ) και η Πρωτοβουλία Αγώνα.

Κύρια αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης είναι:
• Η πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας
• Ουσιαστική οικονομική ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων

Οι δημοτικές οργανώσεις
ΠΑΣΟΚ Βόλου και Νέας Ιωνίας

«40 + 1 = 0, αυτό είναι το αποτέλεσμα των μέτρων, που με τόσο ενθουσιασμό είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση της Ν.Δ. για την καταπολέμηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, που αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελληνικών νοικοκυριών σήμερα. Μία κυβέρνηση, που παραμονές εκλογών του 2004 είχε αναγάγει σε βασικό της ατού στην προεκλογική της καμπάνια τις λύσεις που είχε για τα δύο αυτά προβλήματα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Βόλου που υπογράφεται από το Γραμματέα Ανδρέα Σουφλή.
Εξάλλου “η Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωνίας, θέτοντας την προστασία του καταναλωτή στο επίκεντρο της πολιτικής μας σκέψης και δράσης, καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στη σημερινή κινητοποίηση, για να διαδηλώσουμε μαζί με όλους τους άλλους πολίτες την αντίθεσή μας ενάντια στην ληστρική επίθεση των κερδοσκόπων, που με την ανοχή της κυβέρνησης λεηλατούν με την αχαλίνωτη αισχροκέρδειά τους το εισόδημα των μισθοσυντήρητων και συνταξιούχων”, τονίζει από την πλευρά του ο Γραμματέας της Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωνίας Θανάσης Ακρίβος.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση

Η συνδικαλιστική παράταξη “Αυτόνομη Παρέμβαση” στην ανακοίνωση – κάλεσμα που εξέδωσε, καταγγέλλει την κυβέρνηση για εμπαιγμό, αποδίδει την έκρηξη της ακρίβειας
στον ελεύθερο ανταγωνισμό, τους νόμους της αγοράς και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξ αφορμής του σημερινού συλλαλητηρίου στην Πλατεία Ελευθερίας ζητά να αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα επιδόματα, να αλλάξει η εισοδηματική πολιτική, να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της Εθνικής Σύμβασης, να δοθεί τώρα διορθωτικό ποσό 200 ευρώ μηνιαίως σε μισθούς και συντάξεις, να καθιερωθεί ο εργατικός τιμάριθμος, να ανακληθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΚΟ και τα εισιτήρια.
Τέλος παρατηρεί ότι η ΓΣΕΕ οφείλει να απεμπλακεί από την απαράδεκτη συμφωνία για τον κατώτερο μισθό, η οποία ήδη ξεπεράστηκε από τον πληθωρισμό και να επαναδιαπραγματευθεί την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. με κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ.

Το ΚΚΕ (μ-λ)

“Η έκρηξη της ακρίβειας του τελευταίου διαστήματος έχει γίνει πραγματικός εφιάλτης για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, που βλέπουν το εισόδημά τους να εξατμίζεται πριν προλάβουν να προμηθευτούν τα στοιχειώδη, ενώ για το κεφάλαιο σημαίνει έκρηξη των κερδών του και μεγάλο φαγοπότι, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ).

ΞΕΚΙΝΗΜΑ – Σοσιαλιστική
Διεθνιστική Οργάνωση

“Οι τιμές ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα επειδή στην ουσία την αγορά ελέγχουν τα καρτέλ, υποστηρίζει η Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση ”Ξεκίνημα”, που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τους παρέχει στήριξη και επισημαίνει: “Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αντί να περιορίσει τα κέρδη του κεφαλαίου κάνει ό,τι μπορεί για να τα αυξήσει“.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου