ΤΟΠΙΚΑ

Δεκάδες παιδιά υποδέχθηκαν τον «Φράγκι»

δεκάδες-παιδιά-υποδέχθηκαν-τον-φράγ-851206

Ο πρωταθλητής με την ομάδα του Παναθηναϊκού Φραγκίσκος Αλβέρτης ήταν ο επίσημος καλεσμένος της χθεσινής πρώτης ημέρας του καλοκαιρινού μπάσκετ καμπ που διοργανώνουν ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου με τον Αθλητικό Οργανισμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου του ιστορικού συλλόγου.
Ο «Φράγκι» έγινε δεκτός με επιφωνήματα και χειροκροτήματα, έβγαλε φωτογραφίες με τα παιδιά και υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα στους λιλιπούτειους θαυμαστές του. Ο άσσος του Παναθηναϊκού, που κατάγεται από την Ζαγορά και που αποτελεί ίνδαλμα για κάθε μικρό αθλητή που ασχολείται με το μπάσκετ, καθώς και έναν ζωντανό θρύλο της ελληνικής και της ευρωπαϊκής καλαθοσφαίρισης, μίλησε στα παιδιά και τιμήθηκε από τους τοπικούς φορείς.
Εκτός της παρουσίας του Αλβέρτη το ευχάριστο μήνυμα της χθεσινής εκδήλωσης στις εγκαταστάσεις του Γυμναστικού ήρθε από τα δεκάδες παιδιά που απαριθμούν οι ακαδημίες του συλλόγου. Το καμπ ξεκίνησε με αγώνα επίδειξης από τα τμήματα υποδομών, ενώ στο ημίχρονο της αναμέτρησης ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τιμήθηκε για την προσφορά του στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης από τον Αθλητικό Οργανισμό της ΝΑΜ και την πρόεδρο Εφη Καρανικόλα και τον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κουρουπάκη. Ο 34χρονος αθλητής σε σύντομη ομιλία του προς τους… εκκολαπτόμενους καλαθοσφαιριστές τόνισε ότι σκοπός του αθλητισμού δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός, αλλά η δημιουργία σωστών χαρακτήρων ανθρώπων που θα είναι έτοιμοι να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.
«Κάθε τι που αφορά στα παιδιά είναι βασικό για τον αθλητισμό και την κοινωνία μας. Ο αθλητισμός είναι πηγή ζωής και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά να βλέπεις παιδιά να αθλούνται, να αποτελούν μέρος ενός συνόλου και μιας ομάδας. Δεν έχει σημασία οι νεαροί αθλητές να γίνουν και επαγγελματίες», τόνισε ο «Φράγκι» και συνέχισε: «Σημασία έχει να δημιουργήσουμε άτομα που θα μπορούν να ενταχθούν φυσιολογικά στο κοινωνικό σύνολο. Αυτός είναι ο δικός μου στόχος και αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορώ από την πλευρά μου να κάνω για τα παιδιά που αποτελούν το αύριο στον αθλητισμό. Όσον αφορά στην εκδήλωση, είναι πολύ όμορφο πράγμα να βλέπεις σωματεία που έχουν τέτοιες εγκαταστάσεις και δίνουν την ευκαιρία σε αυτές τα παιδιά να δουλέψουν. Συγχαρητήρια σε όσους ασχολούνται με την ακαδημία του Γυμναστικού».
Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΑΟΝΑΜ Εφη Καρανικόλα μίλησε για την διοργάνωση του καμπ και ευχαρίστησε τον Φραγκίσκο Αλβέρτη για την παρουσία του: «Ο ΑΟΝΑΜ συνεργάζεται με τον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου και είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται αυτό το καμπ για τα μικρά παιδιά. Πιστεύουμε ότι μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις θα αναδειχθούν νέα ταλέντα και θα έρθουν πιο κοντά τα παιδιά στον αθλητισμό».
Στο ίδιος μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Γ.Σ. Βόλου Αντώνη Χιώτη, που ήταν και ο οικοδεσπότης της χθεσινής εκδήλωσης: «Ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσαμε να κάνουμε ώστε τα παιδιά να δουν το ίνδαλμά τους από κοντά. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό, γιατί ως σύλλογος με ιστορία 112 χρόνων πιστεύουμε ότι το μέλλον ανήκει στα μικρά παιδιά. Θέλουμε να έχουμε τα παιδιά κοντά στο άθλημα και όσα από αυτά μπορέσουν, να αναδειχθούν και να πλαισιώσουν μεγαλύτερες ομάδες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου