ΤΟΠΙΚΑ

Δεν ξέχασαν τον ήρωα καταδρομέα

δεν-ξέχασαν-τον-ήρωα-καταδρομέα-851206

Με όλα τα πλούτη του κόσμου δεν… συγκρίνεται το παράδειγμα ήθους και ανθρωπιάς που επέδειξε ο Σύλλογος Βετεράνων Κύπρου 1974 για να τιμήσει το αγωνιστή Κώστα Αλεξίου από την Νέα Αγχίαλο, πρώην καταδρομέα του ελληνικού στρατού την περίοδο 1964-1967 στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου.
Ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα του Συλλόγου Βετεράνων Κύπρου και μετά από τις απαραίτητες επαφές, χθες το πρωί επισκέφτηκε μαζί με αντιπροσωπεία που έφτασε στο Βόλο από τη Λεμεσό της Κύπρου το σπίτι του Κώστα Αλεξίου στη Νέα Αγχίαλο.
Ο Σύλλογος Βετεράνων Κύπρου μάλιστα ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Αλέκο Βούλγαρη για την συνδρομή του και ανακοίνωσε ότι στα τέλη Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό της Κύπρου τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του, στην οποία ο Δήμαρχος Βόλου θα είναι ο βασικός ομιλητής.
Σε κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο από συγκίνηση αποδόθηκαν από τους κ.κ. Μάκη Σαββίδη, Ι. Θεοφάνους, Νίκο Παπά και Νίκο Πατεράκη, στον Βολιώτη Αγωνιστή παράσημα και μετάλλια ανδρείας.
Στο σπίτι του πρώην καταδρομέα η συγκίνηση ήταν έκδηλη. Δήμαρχος Βόλου, σύλλογος Βετεράνων Κύπρου 1974 και Κώστας Αλεξίου, έγιναν όλη μία αγκαλιά.
Επρόκειτο για τον ελάχιστο φόρο τιμής στον πρώην καταδρομέα, επικεφαλής μίας επίλεκτης ομάδας κομάντος που πολέμησε ενάντια στους Άγγλους την περίοδο 1964-1967.
Η ομάδα αποτελούνταν από 8 άτομα. Οι έξι σκοτώθηκαν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μεγαλόνησο. Ο λοχίας Κώστας Αλεξίου και ο Νίκος Πατεράκης από την Κρήτη είναι οι μοναδικοί που επέζησαν.
Ο Κώστας Αλεξίου ζει στη Νέα Αγχίαλο με τη σύζυγό του, αντιμετωπίζοντας όμως πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ και η οικονομική του κατάσταση είναι τραγική.
Μόλις πριν ένα μήνα η τηλεοπτική εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» του Κων. Χαρδαβέλα δημοσιοποίησε την ιστορία του αγωνιστή Κων. Αλεξίου και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου σε Κύπρο και Ελλάδα, προκειμένου να διευθετηθούν οικονομικές εκκρεμότητες της οικογένειας Αλεξίου.
Έτσι χθες το πρωί οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, με την αρωγή της Τράπεζας Κύπρου στο Βόλο, κατέβαλαν το υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου της οικογένειας, ώστε το σπίτι να περιέλθει στην κυριότητά τους.
Παράλληλα παρουσία του δημάρχου Βόλου στο σπίτι του Κώστα Αλεξίου απένειμαν παράσημα και μετάλλια στον Βολιώτη πρώην καταδρομέα για την ηρωική του δράση και ανακοίνωσαν ότι ο σύλλογος κάθε μήνα θα συνδράμει την οικογένεια με το ποσό των 1.000 ευρώ.
«Δεν έκανα τίποτα παραπάνω από το καθήκον μου, τόνισε ο Κώστας Αλεξίου σε δηλώσεις του και τα δάκρυα κυλούσαν στο πρόσωπό του και ενώ οι συμπολεμιστές του χειροκροτούσαν τον αφανή ήρωα, που ακόμη και τώρα παραμένει ένας ήρωας της ζωής.
«Τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν όσο όλα τα πλούτη του κόσμου, επισήμανε ο δήμαρχος Βόλου. Ο Κώστας Αλεξίου παραμένει ένας αγωνιστής της ζωής. Η ηρωική του δράση στην Κύπρο έπρεπε επιτέλους να γίνει γνωστή σε όλη τη χώρα. Το γεγονός ότι πολέμησε για την Κύπρο, όπως θα πολεμούσε για την ιδιαίτερη πατρίδα του, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Έλληνες. Χαιρετίζω με πολύ βαθιά συγκίνηση την πρωτοβουλία του Συλλόγου Βετεράνων Κύπρου 1974, γιατί είναι μία πράξη που πρέπει να βρει μιμητές» κατέληξε ο κ. Αλέκος Βούλγαρης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου