ΤΟΠΙΚΑ

Κι αν ο Καραμανλής είχε… χιούμορ;

κι-αν-ο-καραμανλής-είχε-χιούμορ-851206

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Προσωπικώς είμαι υπέρ των δημοψηφισμάτων. Και ειδικά όταν πρόκειται για «συνθήκες» που αίρονται νομικώς υπεράνω, όσον ώστε να κατισχύουν του συντάγματος της πατρίδας μου. Αυτό άλλωστε ήταν που έκανε τους λαούς, πρώτα της Ολλανδίας και της Γαλλίας και τώρα της Ιρλανδίας, να καταψηφίσουν τα συνταγματικά αυτά υβρίδια, στα μόνα δημοψηφίσματα που έγιναν.
Ως εκ τούτου μπορώ κάλλιστα να κατανοήσω τα κόμματα εκείνα τα οποία καταψήφισαν στη Βουλή την «Συνθήκη της Λισσαβόνας», όταν, μετά ταύτα, ζητούν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Την οποία άλλωστε ζητούσαν και πριν από την επικύρωση της συνθήκης από την Βουλή.
Όταν όμως το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης προσέρχεται στη Βουλή, ψηφίζει «και με τα δύο χέρια» τη συνθήκη της Λισσαβόνας και μετά προσχωρεί στο στρατόπεδο αυτών που ζητούν δημοψήφισμα, κάτι δεν πάει καλά. Κάτι δεν αντέχει σε λογική βάσανο.
Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει τούτη την ώρα είναι ανάξιο και της ιστορίας και της αποστολής του κόμματος του Ανδρέα Παπανδρέου.
Διότι ο λαός θα δεχόταν ακόμη και την περίπτωση να φωτίσθηκε εκ των υστέρων ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, να κατάλαβε ότι ήταν λάθος η υπερψήφιση της συνθήκης και να ζητούσε το δημοψήφισμα για να καλέσει το λαό να κάνει εκείνο που δεν έκανε ο ίδιος. Δηλαδή να πει ΟΧΙ. Αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου ζητά ένα δημοψήφισμα μόνο για την… ενημέρωση των πολιτών, τους οποίους θα καλέσει να πουν και αυτοί ΝΑΙ.
Ευτυχώς που ο Καραμανλής δεν λειτουργεί επί του θέματος με τόσο χιούμορ, ώστε να κάνει δεκτό το αίτημά του. Κωμικότερη εξέλιξη δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Να βγαίνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να καλούν τους ψηφοφόρους τους να πουν ΝΑΙ, συντασσόμενοι με την Νέα Δημοκρατία. Και αν τελικώς τους έπειθαν ο Τσίπρας, η Παπαρήγα και ο Καρατζαφέρης, τι θα γινόταν; Θα ήταν αποδοκιμασία μόνο για την κυβέρνηση; Ή θα ξεπηδούσαν κι άλλοι Βενιζέλοι να «σώσουν» το ΠΑΣΟΚ από τις ξαφνικές εμπνεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου και από τους φωστήρες γύρω του, που βρίσκουν λαμπρές τέτοιες ιδέες του προέδρου τους, αντί να καλοκουρντίζουν κανένα ξυπνητήρι;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου