ΤΟΠΙΚΑ

Μίνι καύσωνας από σήμερα στη Μαγνησία

μίνι-καύσωνας-από-σήμερα-στη-μαγνησία-851206

Με την υψηλότερη θερμοκρασία να εμφανίζεται σήμερα και αύριο, αλλά να μην ξεπερνά μέσα στην πόλη του Βόλου τους 35 βαθμούς Κελσίου θα κυλήσει αυτή η εβδομάδα στη Μαγνησία σύμφωνα με τον «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης».
Σύμφωνα με την πρόγνωση του ΕΜΕΣ “Αλέξανδρος Τακούδης” σήμερα στην περιοχή μας ο καιρός αναμένεται αίθριος και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος, ενώ οι άνεμοι βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17o – 32ο C.
Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή στα ανατολικά.
Το ίδιο σκηνικό με το “μίνι καύσωνα” προβλέπεται και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Ειδικότερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αττική από 26 έως 37 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 21 έως 35 βαθμούς Kελσίου.
Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνον το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βορειοτέρα τμήματα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Μέτρα πρόληψης
Προσοχή συνιστούν οι γιατροί σε όλες τις ευπαθείς ομάδες. Μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνονται στις οδηγίες είναι τα εξής:
1) Αποφυγή ηλιοθεραπείας. Παραμονή σε σκιερά και δροσερά μέρη. Αποφυγή των χώρων όπου επικρατεί συνωστισμός.
2) Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
Αποφυγή βαδίσματος για πολύ ώρα ή τρεξίματος κάτω από τον ήλιο.
3) Η ενδυμασία πρέπει να είναι κατά προτίμηση ελαφρά, άνετη και ανοιχτόχρωμη. Το δε υλικό του ρουχισμού να είναι πορώδες ούτως ώστε να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Η χρήση καπέλου και γενικώς καλύμματος επιβάλλεται, με υλικό φυσικά που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού.
4) Ελαφρά και μικρά γεύματα με έμφαση στα φρούτα και λαχανικά και περιορισμούς στα λιπαρά. Λήψη άφθονων υγρών (νερού και χυμών φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι μεγάλη τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Επίσης συνιστάται η αποφυγή λήψης οινοπνευματωδών ποτών.
5) Πολλά χλιαρά ντους στη διάρκεια της ημέρας. Kαλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό σαν προστατευτικά μέτρα.
6) Επίσης συστήνεται η χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.
7) Aτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κλπ.) θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα γιατρό τους για εφαρμογή ειδικών για την περίπτωσή τους οδηγιών. Ιδιαίτερα όσοι παίρνουν φάρμακα να συμβουλευτούν το γιατρό τους, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία γιατί μερικά έχουν την ιδιότητα ν αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.
8) Αποφυγή πολύωρων ταξιδιών με διάφορα μέσα συγκοινωνίας κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου