ΤΟΠΙΚΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ: Επ’ αόριστον αποκλεισμός

περιφερειακοσ-επ-αόριστον-αποκλεισ-851206

Οριστικός είναι από χθες το μεσημέρι ο αποκλεισμός της Περιφερειακής οδού κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Περίπου στις τρεις το μεσημέρι υπάλληλοι του Δήμου Νέας Ιωνίας μετά από εντολή του Δημάρχου κ. Παύλου Μαβίδη έκλεισαν τον Περιφερειακό δρόμο του Βόλου σε τρία σημεία, στον κόμβο της Λαρίσης, στον κόμβο των Μελισσατίκων και στον κόμβο της οδού Φυτόκου.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι τοποθέτησαν ειδικές μπαριέρες, τις οποίες στη συνέχεια γέμισαν με νερό σε μια προσπάθεια να πιεστεί το ΥΠΕΧΩΔΕ και να αποκαταστήσει μια σειρά από προβλήματα σχετικά με το φωτισμό, τη ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών αλλά και την ασφαλτόστρωση όλου του δρόμου, έτσι ώστε να έρθει ο δρόμος σε εκείνα τα σημεία στο επίπεδο των φρεατίων.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Παύλος Μαβίδης, ο οποίος παραβρέθηκε στη διαδικασία αποκλεισμού του Περιφερειακού, τόνισε πως «σήμερα, όπως δεσμευτήκαμε και όπως υποσχεθήκαμε να υλοποιήσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κλείνουμε τον Περιφερειακό οριστικά, έως να αποκατασταθούν τα βασικά πράγματα που ζητήσαμε από την αρχή, όπως είναι ο ηλεκτροφωτισμός, η ρύθμιση των φαναριών και η ασφαλτόστρωση όλου του δρόμου, έτσι ώστε να έρθει στο επίπεδο των φρεατίων. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα αποφύγουμε τα ατυχήματα που είναι άμεσα και θανατηφόρα».
Να σημειωθεί πως οι οδηγοί οι οποίοι διέρχονται από τον Περιφερειακό, από σήμερα, τόσο για να βγούνε από το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, όσο και για να εισέλθουν στο Βόλο, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Ο κ. Μαβίδης είπε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η εργολαβία «σκούπα», η οποία όπως είναι γνωστό έχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, «ενώ παράλληλα πιστεύω ο Νομάρχης πιθανόν αύριο να ζητήσει την κάθοδο στην Αθήνα των δυο Δημάρχων και της Νομαρχιακής Αρχής, προκειμένου να συζητήσουμε με τους εκεί αρμοδίους οτιδήποτε αφορά την πορεία του Περιφερειακού, για να ξέρουμε τελικά τι περιλαμβάνει και αυτή η περιβόητη εργολαβία σκούπα και τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα».
Μέχρι σήμερα έχουν τραυματιστεί τέσσερις άνθρωποι στον Περιφερειακό και ο κ. Μαβίδης υπογράμμισε πως «δεν μπορούμε να περιμένουμε, όσο σύντομο χρονικό διάστημα και να μας πούνε, για να υλοποιηθούν όλα τα απαραίτητα έργα στον Περιφερειακό, γιατί καμιά ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να τιμηθεί με οποιοδήποτε έργο».

Επιστολή Παπατόλια

Για πολλοστή φορά ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας καλεί τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ Δ. Κατσιγιάννη να ορίσει χωρίς άλλες αναβολές συνάντηση με τους φορείς του νομού μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου για τα προβλήματα του έργου του Περιφερειακού.
Με χθεσινή επιστολή του προς τον κ. Κατσιγιάννη ο κ. Παπατόλιας επανέρχεται στο πολύπαθο έργο και ζητά συνάντηση, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για την ολοκληρωμένη κατασκευή του οδικού άξονα της παράκαμψης του Βόλου και της Ν. Ιωνίας.
Ο νομάρχης μεταφέρει στον Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ την έντονη δυσαρέσκεια όλων όσοι υπέγραψαν το υπόμνημα, το οποίο απηύθηναν από τις 2 Απριλίου, προκειμένου να θέσουν υπόψη του κ. Κατσιγιάννη τα κρίσιμα ζητήματα που παραμένουν «ανοιχτά» για την έγκαιρη και ολοκληρωμένη κατασκευή του Περιφερειακού του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου.
«Δυστυχώς μέχρι σήμερα, παρότι έχουν παρέλθει ήδη δυόμισι μήνες, δεν «βρήκατε» το χρόνο να δεχθείτε τους φορείς της Μαγνησίας, προκειμένου να συζητηθούν οι εκκρεμότητες του Περιφερειακού του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, που ταλαιπωρεί μια ολόκληρη περιοχή για πολλά χρόνια», επισημαίνει ο κ. Παπατόλιας.
Παράλληλα ενημερώνει ότι ήδη ο δήμος Ν. Ιωνίας αποφάσισε το κλείσιμο του τμήματος του Περιφερειακού εντός των ορίων του από χθες, ενώ υποβάλλει εκ νέου το σχετικό υπόμνημα καθώς και την επιστολή του δημάρχου Ν. Ιωνίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου